Politiet er til stede blandt andet foran Retten i Holbæk.
Politiet er til stede blandt andet foran Retten i Holbæk.

Togdriften blev indstillet i den vestsjællandske by Holbæk, mens tilhørende og journalister i forbindelse med Kundby-sagen ikke måtte forlade Retten i Holbæk. Alt sammen på grund af meldinger om, at en bevæbnet person gik rundt i byen. Klokken halv fem, efter godt tre timer, blev afspærringerne dog ophævet, da man ikke havde fundet spor af geværmanden.

Politiet fik omkring klokken 13 en melding om en mand i hættetrøje og afrikansk af udseende var blevet set gå rundt i byen med et jagtgevær. Hurtigt blev togdriften lukket ned, og store dele af Holbæk by blev afspærret.

I disse dage løber retssagen mod den 17-årige kvindelige formodede terrorist fra Kundby af stablen i Retten i Holbæk. BTs journalister på stedet fortæller, at Retten i Holbæk blev lukket ned, og de ikke lov til at forlade stedet i en pause. Uden for retsbygningen lå kampklædte finskytter og spejdede over området, fortæller de.

»De sidste cirka to timer har vi været i gang lidt her ude foran Retten, da vi for små to timer fik en anmeldelse om, at en mand blev set et stykke herfra. Derfor er der rimelig store politistyrker aktivieret ude foran. Vi tager ikke nogen chancer. Der er ikke nogen konkrete trusler mod den her retssal, og vi ved ikke noget som helst om, om denne hændelse har fundet sted. Men indtil videre holder vi jer lige her, indtil vi ved mere. Vi anser truslen for at være ganske, ganske lille,« fortalte vicepolitinspektør Bjørke Kirkegaard til den fremmødte presse og de resterende tilhørere.

Carsten Andersen fra politiets kommunikation tilføjede:

»Lidt over klokken 13 får vi en anmeldelse om, at en person er kommet med en geværlignende genstand i en taske. Sådan en henvendelse tager vi meget alvorligt, og vi har ledt alle steder. Både de tænktelige og utænkelige. Men han er ikke fundet endnu. Det er kun én person, der har set det her. På baggrund af, at den her sag kører, hvor sikkerheden er høj i forvejen, har vi valgt at øge den endnu mere. Men der er ingen grund til at tro på, at der er nogen her, som vil gøre os skade. Derfor kan I nu forlade stedet, og vi kommer til at bede jer alle om at forlade stedet. Der bliver ikke nogen interviews. Vi beklager, at det har taget lidt længere til. Vi har været nødt til at gå med livrem og seler her.«

Midt- og Vestsjællands Politi skrev samtidig på Twitter, at Retten I Holbæk - hvor Kundby-sagen finder sted - blev lukket, mens eftersøgningen af manden stod på. Samtidig oplyste de, at man fortsat ledte efter manden på 'relevante steder'.

Klokken 16.28 kunne politiet dog oplyse, at man havde opgivet jagten på den formodede geværmand.

'Alle afspærringer i Holbæk ophævet omkring kl 1600. Ingen geværmand fundet. Alle forlader retten efter en kort forklaring,' oplyser de på Twitter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.