To læger er ifølge DR politianmeldt, efter styrelse konkluderede, at tre drenges dødsfald kunne være undgået.

København. Styrelsen for Patientsikkerhed har ifølge DR valgt at politianmelde to læger i en sag om tre teenagedrenges død af meningitis.

Det sker, efter mediet tidligere tirsdag berettede, at Patienterstatningen havde truffet afgørelser i sager om tre drenges dødsfald.

Drengene ville med stor sandsynlighed have været i live i dag, hvis de havde fået den rette behandling for meningitis, konkluderede Patienterstatningen ifølge DR.

Meningitis er en betændelse i hjernehinderne, og den kan komme i løbet af timer. Det kan skyldes enten bakterier eller virus, og de væsentligste symptomer er hovedpine, nakkestivhed og feber.

Den bakterielle meningitis - specielt med bakterien meningokok, som de unge havde - er en farlig sygdom. Her er der behov for omgående behandling med antibiotika direkte i blodårerne.

På trods af den bedste behandling er der stadig 5-15 procent, der dør af sygdommen eller får varige mén.

De unge drenge var 16-årige Mathias Baadsgaard-Lund, den 17-årige Hans Graham Petersen og den 18-årige Christopher Licht Jensen.

De døde alle af smitsom meningitis inden for godt et år.

Det gjorde de, på trods af at de ifølge Patienterstatningen havde henvendt sig til sundhedsvæsenet i tide.

- I to af sagerne har drengene efter vores vurdering helt klare symptomer på meningitis og skulle have været under behandling med antibiotika langt tidligere.

- Hvis de var kommet det, vurderer vi, at så var de i live i dag, siger direktør i Patienterstatningen Karen-Inger Bast til DR.

Den tredje af drengene, Christopher Licht Jensen, burde have været indlagt til observation i stedet for at være blevet sendt hjem med smertestillende behandling, lyder det fra Patienterstatningen.

- Så ville man have givet ham antibiotika, og så vurderer vi, at han kunne have været i live i dag, siger Karen-Inger Bast.

/ritzau/