Regeringen lægger i et forhandlingsudspil op til at lukke kasernerne i Varde og Høvelte. Oppositionen har endnu ikke taget stilling.

Regeringen lægger op til at lukke kasernerne i Varde og Høvelte for at spare et større milliardbeløb.

Det erfarer TV2 Nyhederne, efter at regeringen mandag har forhandlet om besparelser på forsvaret med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Oppositionen har angiveligt ikke taget stilling til regeringens forhandlingsudspil, og derfor er det endnu ikke sikkert, at det bliver de to kaserner, der må holde for. Det har længe været kendt, at der skal spares 2,7 milliarder kroner på forsvaret. Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har dog hidtil været tilbageholdende, når det gjaldt om at sætte navn på de kaserner, der står foran en lukning.

I oktober sagde han til Berlingske Nyhedsbureau, at kasernelukninger er nødvendige for at sikre et mere moderne forsvar.

- Vi skal ikke nedlægge kaserner bare for at nedlægge kaserner. Men vi skal have et forsvar, der er moderne og kan det, som det danske forsvar skal kunne, og hvis vi gør det, vil der være nogle etablissementer, der bliver tilovers, fordi vi har så mange kaserner, som vi har i øjeblikket, lød det dengang fra forsvarsministeren.

Kasernen i Høvelte blev opført i 1940 og huser i dag soldater fra Den Kongelige Livgarde. Hovedparten af dem står angiveligt over for at blive sendt til Vordingborg, mens vagtkompagniet skal forblive i København.

Hvis de to kaserner ender med at blive lukket, kan de øvrige lukningstruede kasernebyer - heriblandt Sønderborg, Haderslev og Korsør - ånde lettet op, oplyser TV2 Nyhederne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.