Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ekstra Bladets redaktør Miki Mistrati spillede ifølge Radio24syv en meget aktiv og afgørende rolle i den spegede sag om offentliggørelsen af TV2-direktør Michael Dyrbys utroskab, som endte med at koste ham jobbet.

Ifølge 24Syv lækkede EB-redaktøren oplysningerne om TV2-direktørens privatliv til en medarbejder på TV2, efter at Mistrati forgæves havde tilbudt Dyrbys elskerinde at lække materialet til tabloid- og ugepressen. Det skete angiveligt efter, at Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen havde gjort det klart for Mistrati, at Ekstra Bladet ikke ville bringe oplysningerne om Dyrbys privatliv, fordi der netop var tale om private oplysninger.

Ifølge radiostationen var det Miki Mistrati, der videregav en række stærkt private billeder og sms’er til TV2, hvorpå Michael Dyrby 10. november trak sig fra topjobbet på TV2. Forinden havde han ifølge Radio24syv en måned tidligere forgæves forsøgt at overtale Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen til at bringe historien om TV2-chefens utroskab.

Herefter foreslog han Dyrbys elskerinde at lække materialet til Se og Hør eller BT, men da kvinden ikke var interesseret i det, tog Mistrati angiveligt sagen i egen hånd, og overlod i stedet det stærkt private materiale til en medarbejder på Michael Dyrbys egen arbejdsplads - nemlig tv-journalisten Janni Pedersen.

Baggrunden skulle angiveligt være, at Miki Mistrati i længere tid forgæves havde forsøgt at blive ansat på TV2 af Michael Dyrby.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar til beskyldningerne fra Miki Mistrati. Han har heller ikke ønsket at kommentere oplysningerne over for Radio24syv, men hans advokat, Anders Németh, oplyser i en skriftlig kommentar til radiostationen:

»Miki Mistrati står ikke på nogen måde bag lækagen af de billeder af Dyrby som åbenbart florerer i det offentlige rum.«

Over for bt.dk tilføjer Anders Németh i en sms efter offentliggørelsen af Radio24syvs anklager mod Miki Mistrati.

»Jeg har siddet i retten det meste af dagen, og har kun kort haft lejlighed til at gøre mig bekendt med historien som kører på 24syv. Ved en hurtig læsning kan konstateres en 10-15 faktuelle fejl, men en nærlæsning vil formentligt munde ud i et højere tal. Derudover har jeg ingen kommentarer.”

Anders Németh oplyser, at han ikke ønsker at gå nærmere ind i, hvilke fejl han mener, der er tale om.

Til BT siger Michael Dyrby efter offentliggørelsen af de nye oplysninger:

»Jeg har ikke nogen kommentarer til sagen. Jeg har lagt det bag mig, og min familie og jeg ser fremad nu.«

TV2-journalist Janni Pedersen har heller ikke ønsket at kommentere sagen.