Knoglerne kan tydeligt ses på den skinmagre krop, som en model bærer i det seneste nummer af Magasinet Skøn. Efter bladets udgivelse har adskillige læsere raset over billedet, som findes inde i bladet, og Matas, der er udgiver af bladet.

Derfor trækker butikskæden nu den omdiskuterede udgave af magasinet tilbage.

- Magasinet har lovet at stramme op på deres procedure for at undgå en gentagelse af denne beklagelige fejl. Vi i Matas har tillid til, at redaktionen bag SKØN sikrer, at fejlen ikke gentages, skriver Matas i erklæring, der er sendt ud på Facebook.

En af de forargede læsere er den 52-årige Anne Holm. Hun er selv mor til en 17-årig datter, der lider af en spiseforstyrrelse. Derfor ramte det hende ekstra voldsomt, da hun stødte på modellen i Matas' blad.

- Modellen er jo så tynd, at hun må være døden nær. Jeg har set en del tilfælde af anoreksi-syge piger, men det her rystede mig særlig voldsomt, fordi det er så tydeligt, at hun er meget syg, siger Anne Holm til BT.

Hendes datter fok konstateret sygdommen sidste år, og var på daværende tidspunkt helt nede at veje 42 kg. I dag er hun dog i bedring, og har taget 13-14 kg på. Anne Holm kan dog ikke slappe af, da hun ikke ved, om der venter en dårlig periode lige om hjørnet.

- Det er hårdt at være mor til en person, der lider af denne frygtelige sygdom. Jeg tager mig selv i at være overkontrollerende og er desuden angst hele tiden, fordi jeg jo selvfølgelig er bange for at miste min datter, siger hun.

Magasinet SKØN, som udgives af Matas, handler om sundhed og personlig velvære. Derfor er Anne Holm også dybt rystet over, at ingen har rynket på næsen over at bruge en så skinmager model i bladet.

- Jeg forstår ikke, hvorfor ingen i Matas' ledelse har trykket på stopknappen inden bladet endte på butikshylderne. Det er jo totalt modsigende i forhold til det image, som Matas prøver at bygge op om sig selv, siger Anne Holm.