Når man har et lækkert gods, 12 smukke veteranbiler i garagen og ingen gæld i banken, så er der frit slag til at forbruge, som man lyster, når man pludselig er blevet over 162 mio. kr. rigere. Men rigmanden Henrik Frederiksen satser ikke på at ødsle pengene bort.

Svimlende 162 mio. kr. Så meget indbragte 47 af de de 48 veteranbiler, som rigmanden Henrik Frederiksen lørdag satte til salg på sit smukke gods Lyngsbækgaard på Djursland. Den smukke samling havde Henrik Frederiksen samlet gennem det meste af sit liv. Men da hans kone Vivi Henriksen Frederiksen pludseligt døde i foråret, besluttede den nu 71-årige rigmand, at det var tid til at sælge ud af bilerne. Interessen var nemlig en, som han delte med sin afdøde kone .

Samling var så unik, at den blev nævnt som en af Europas største, og auktionen på Djursland var da også et kæmpe tilløbsstykke. Rigmænd fra hele verden var mødt op, mens en del også var med på telefonen eller via internettet.

fsadfasdsa

Og Henrik Frederiksen lyder da også yderst tilfreds, da bt.dk fanger ham på telefonen mandag for at høre, hvordan han har det med at have solgt sit livsværk.

»Jeg har det fint. Jeg har det super. Det er gået fuldstændig, som jeg havde regnet med«, lyder de fra en meget munter Henrik Frederiksen. Han forklarer, at han overhovedet ikke var sørgmodig, da han så bilerne blive kørt ind i det store auktionstelt, der var opstillet på hans gårdsplads.

»Jeg havde jo vænnet mig til tanken i tre-fire måneder, så det havde jeg det godt med. Det var ikke noget nyt for mig, siger Frederiksen.

I alt blev seks af bilerne ikke solgt ved auktionen, da de ikke opnåede den mindstepris, som Henrik Frederiksen havde sat. De fleste blev dog solgt kort efter auktionen, da interesserede købere fortrød, at de ikke bød lidt højere.

Den eneste bil, der endnu er lidt usikkerhed om, er ifølge Henrik Frederiksen, den smukke Maybach Zeppelin, som var auktionens dyreste bil. Den flotte bil, der var en gave fra Hitler til en indisk fyrste i et forsøg på at vinde sympati og støtte, opnåede nemlig heller ikke mindsteprisen på 22 mio. kr.

Ifølge Frederiksen er den dog så godt som afsat til en tysk samler. Handlen er dog ikke gået igennem endnu.

Mange af Frederiksens biler blev solgt til under vurderingspriserne i kataloget. Men det ærgrer ikke Henrik Frederiksen.

»Priserne er stort set, som jeg forventede, og historien melder jo ikke noget om min indkøbspris, så jeg tager det stille og roligt«, siger rigmanden med en munter stemme og tilføjer:

»Jeg tror ikke, jeg har sat penge til. Skal vi ikke sige det sådan?«.

Henrik Frederiksen kan da også glæde sig over, at en del af bilerne forbliver i Danmark. Tre danskere fik nemlig nogle af de smukke biler med hjem, bl.a rigmanden Kurt Daell, der er tidligere medindehaver af Daells Varehus, og som nu ejer Harald Nyborg og Jem & Fix.  Kurt Daell købte nemlig ikke færre end seks biler.

»Det er jeg rigtig glad for. Kurt Daell er en af mine rigtig gode venner, og jeg forventede sådan set også, at han ville købe nogen. Alle de tre danskere, som købte biler, er jeg meget, meget gode venner med, fortæller Henrik Frederiksen.

I alt ejede Henrik Frederiksen før auktionen 60 veteranbiler, og da han kun satte de 48 til salg, har han altså 12 tilbage. Dem skal han bruge til at deltage i veterantræf med fremover - en passion, som han stadig vil nyde.

Men hvad vil du egentlig bruge de over 162 mio. kroner på, som auktionen har indbragt?

»Jeg investerer jo i forvejen, så mon ikke jeg investerer dem i noget. Jeg har jo i forvejen en del ejendomme her i Ebeltoft, og så er jeg aktionær i nogle af de større børsnoterede selskaber i Danmark, så jeg vil kigge mig lidt omkring,« siger Frederiksen, der blandt andet ejer Mols Kroen og Mols Kroen Strandhotel på Djursland.

»Jeg mangler faktisk ikke noget. Det, der interesserer mig, det er, at jeg kan bevare et godt helbred. Det er det vigtigste. Og så jeg skal jo til at nyde livet lidt. Min dåbsattest er jo lidt slidt«, lyder det fra Frederiksen, der dog afslører, at der alligevel er noget, han gerne vil bruge penge på:

»Rejser og veterantræf, det skal jeg bruge tid og penge på«, siger han.