Massemorderen Anders Behring Breivik kan komme til at tjene penge på CaféTeatrets kontroversielle opsætning af hans 1500 sider lange manifest.

Det sker, fordi monologerne i teaterstykket udelukkende er baseret på den tekst, som Breivik har skrevet i manifestet, og dermed bliver hans ophavsret krænket. Det kan udløse et honorar, vurderer Susanne Godske, der er sekretariatchef i Danske Dramatikere.

LÆS OGSÅ:- Det er Breiviks tekst. Det kan man ikke komme bort fra, og derfor er der også ophavsret forbundet med den. Han har krav på økonomisk kompensation, medmindre der kun er tale om enkelte små citater fra teksten, og det er ikke det, teatret har lagt op til, siger hun.

LÆS OGSÅ:Normalt får en dramatiker mellem 50.000 og 100.000 kroner for et teaterstykke, der bliver opført, afhængig af hvor stor scenen er. I Breiviks tilfælde er der dog tale om en tekst, der først skal omsættes til et teaterstykke, og derfor skal honorarets størrelse evt. fastlægges på baggrund af en forhandling mellem Breivik og CaféTeatret.

Læs meget mere i B.T. lørdag

- Reaktioner fra de kendte scenekunstnere Flemming Jensen og Morten Grundwald.

- Det kan der ske med Breiviks penge