En gigantisk spareplan er netop kommet på plads og redder dermed flyselskabet SAS fra konkurs, erfarer TV2 Finans.
En gigantisk spareplan er netop kommet på plads og redder dermed flyselskabet SAS fra konkurs, erfarer TV2 Finans. Foto: Steffen Ortmann

En gigantisk spareplan er netop kommet på plads og redder dermed flyselskabet SAS fra konkurs, erfarer Berlingske Business

SAS har hele søndag formiddag været ramt af massive rygter om en forestående konkurs, efter at den svenske avis Expressen skrev, at SAS var på konkursens rand. Ifølge avisen er økonomien i flyselskabet SAS ved at kollapse og ikke til at redde. Men ifølge Berlingske Business har bankerne netop accepteret den spareplan, som skal redde SAS.

Planen, som bliver fremlagt i morgen, betyder bl.a., at flere end 1.000 ansatte skal fyres, en lønnedgang for de ansatte på 15 pct. samtidig med, at SAS skal skære tre milliarder svenske kroner i omkostningerne. Berlingske Business erfarer, at planen vil sikre SAS overlevelse længe nok til, at man forventer at kunne få gavn af de massive sparetiltag.

SAS har længe kæmpet med økonomiske problemer. Flyselskabet har kæmpet for at få forlænget sine milliardlån hos bankerne. Bankerne har tidligere sagt nej til at forlænge lån på 4,7 mia. svenske kroner, hvis ikke den svenske, norske og danske regering ville stille statsgarantier for lånene. Som en del af spareplanen indgår en forlængelse af SAS' lånefaciliteter med en række storbanker som SEB og Nordea, og her tyder meget på, at SAS får held med at få godkendt en lånegaranti, skriver Berlingske Business.

Det er uklart, hvorvidt samtlige fagforeninger har godkendt planen. Men Berlingske Business erfarer, at en stor del af fagforeningerne allerede har nikket ja til planen. Om den danske del af kabinepersonalet, der tidligere har været stærkt kritisk over for yderligere lønnedgang og forringelse af vilkår, går med på planen, er et åbent spørgsmål.

De rejsende med SAS vil ikke kunne mærke noget til planen i morgen, oplyser Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef ved SAS i Danmark.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.