Gert og Henriette er flygtet fra deres hjem i Holbæk, efter TV-dokumentaren 'Adoptionens pris'. Nu er Henriette også sygemeldt fra sit arbejde.
Gert og Henriette er flygtet fra deres hjem i Holbæk, efter TV-dokumentaren 'Adoptionens pris'. Nu er Henriette også sygemeldt fra sit arbejde. Foto: Bax Lindhardt
Moderen til den fire-årige adoptivdatter Masho har forladt sit hjem i Holbæk, efter dokumentaren 'Adoptionens pris' blev vist på TV2 mandag aften.

Men hun er heller ikke mødt på arbejde tirsdag morgen på bostedet Atriumhus, hvor hun arbejder som miljøterapeutisk medarbejder med psykisk sårbare børn og unge. Det bekræfter hendes chef over for bt.dk.

- Det er rigtigt, at Henriette ikke er kommet på arbejde i dag, men mere kan jeg ikke sige lige nu, for jeg bliver simpelthen kimet ned, siger Christin Meikl til bt.dk.

Til BT Kathrine Kjær


Adoptivforældrene Henriette og Gert forlod deres hjem i Holbæk, fordi der kom så stærke reaktioner imod dem, efter dokumentaren mandag aften viste, hvordan parret blev dybt frustrerede over, at deres adoptivdatter fra Etiopien reagerede meget kraftigt på at forlade sit hjemland og sine forældre. Især en scene, hvor Henriette kalder datteren for en 'nitte' over for en kommunal medarbejder i telefonen er faldet seerne for brystet.

Men nu er Henriette altså også sygemeldt fra hendes arbejde på Atriumhus. På bostedets hjemmeside fortæller hun selv om sit arbejde med mennesker gennem mange år.

- Jeg har hele mit liv arbejdet med mennesker. Jeg har gennem mine uddannelser og erhvervserfaringer tilegnet mig en forståelse og rummelighed for andre mennesker. Det er meget vigtigt for mig, at møde andre mennesker i øjenhøjde og i mit arbejde med mennesker er jeg meget bevidst om, at vi ikke altid er ligestillede, men ligeværdige til at gå på denne jord, skriver hun.

Masho


Henriettes chef siden juni 2012 er chokeret over de reaktioner, der er kommet på dokumentaren, og skriver i en mail til bt.dk, at hun aldrig har haft dårlige oplevelser med Henriette

- Henriette er siden juni 2012 ansat som miljøterapeutisk medarbejder på Atriumhus. Vi har kun gode erfaringer med Henriette, og hun er en kompetent medarbejder, som vi intet har at udsætte på. Vi kan ikke på Atriumhus nikke genkendende til det billede, der bliver tegnet af hende i medierne, men ønsker i øvrigt ikke at udtale os, da Henriettes privatliv intet har med Atriumhus at gøre, skriver Christin Meikli.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.