Mashos danske forældre Gert og Henriette føler, de ikke fik den hjælp, de burde.
Mashos danske forældre Gert og Henriette føler, de ikke fik den hjælp, de burde. Foto: Bax Lindhardt

Efter mandagens TV2-dokumentar, ’Adoptionens pris’, strømmer det ind med vrede indlæg på Facebook. Også på bt.dk har rekord mange læsere henvendt sig og udtrykt deres frustration.

Seernes vrede går især ud over adoptivforældrene, der bliver kaldt inkompetente og uduelige forældre. Og især én sætning har fået danskerne op af sofaen. Her taler adoptivmoren Henriette i telefon, og i samtalen giver hun udtryk for, at familien har fortrudt, at de har adopteret den etiopiske pige Masho.

- Lad os være rigtig frække. Man kan føle, det er en nitte, ikke, lyder det fra Henriette.

Adoptionens pris Masho

Til BT Kathrine Kjær

Bt.dk har talt med adoptivmoren, der fastslår, at hun i dag fortryder sit ordvalg

- Jeg kan godt forstå, det lyder helt forfærdeligt i folks ører. Men man skal tænke på, at det her er taget ud af et forløb på fire år, hvor vi er blevet filmet, og lige der er jeg presset helt der ud, hvor man ikke har mere at give af, siger hun.

- Derfor lyder det så hårdt, og i dag fortryder jeg, at jeg brugte det ordvalg. Jeg ville ønske, jeg kunne trække det tilbage. Hun er min datter. Jeg elsker hende, siger hun.

Henriette og Gert fortæller tirsdag i BT, at de har valgt at stå frem i dokumentaren, fordi du ikke ønsker, at andre adoptivbørn og forældre skal igennem det samme forløb, som de har været udsat for. De svarer desuden på, hvorvidt de selv mere, de har været gode forældre, om de har giver op for hurtigt, og om de selv kan forstå, hvis seerne mener, de fremstår som usympatiske og kolde forældre.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.