Martin Henriksen
Martin Henriksen Foto: Jens Nørgaard Larsen

Dansk Folkeparti vil ikke stå i skyggen af Inger Støjberg, der har lagt i kakkelovnen til asylstramning nr. 65. Nemlig at hvis man lyver overfor de danske myndigheder for at stå bedre i sin asylsag, så skal man aldrig kunne få asyl.

Så derfor, så kommer Dansk Folkeparti nu med den liste over asylstramninger, som de har medvirket til at gennemføre i Danmark. Her er tallet hele 80 stramninger, hvor flere af dem er opnået uden om regeringen.

»Vi har lavet listen til brug i vores lokale politiske kredse, så de kan få nogle brochurer og lignende oplysningsmateriale at dele ud i forbindelse med deres politiske arbejde. Men nu var det så også en meget god anledning i forbindelse med Inger Støjbergs stramning nr. 65, at markere, at vi i Dansk Folkeparti arbejder på at gennemføre endnu flere stramninger,« siger Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

1

- Der er tale om stramninger, som rammer andre mennesker i nød, som forsøger at komme til Danmark. Er det ikke smagløst at lave den type lister her? Det virker som en konkurrence i at stramme mest muligt?

»Hvis der er nogle, som får dårlig smag i munden over det, så må jeg nok sige, at vi ikke er færdige endnu. Der kommer flere stramninger fra os. Det må folk nok affinde sig med,« siger Martin Henriksen og fortsætter:

sdf

»Når det er sagt, så er det ikke antallet af stramninger, som er vigtigt for os. Vi sløjfede gerne tyve af disse stramninger, hvis vi i stedet for kunne få et asylstop. Det er jo kun en stramning, kan man sige,« siger han.

Der er flere af regeringens 65 stramninger, som ikke optræder på Dansk Folkepartis liste, selvom Dansk Folkeparti har støttet dem.

Peter Astrup

»For eksempel så har regeringen punktet »afskaffelse af ekstraordinær asylrådgivning« med som en konkret stramning. Det har vi ikke, fordi vi mener det er en lille justering og ikke en reel stramning,« siger Martin Henriksen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.