46-årige Marlene Simoni har arbejdet som prostitueret i godt 35 år, men nu bryder hun med en karriere, der har slidt hende op både psykisk og fysisk.

Egentlig havde hun gået med tankerne siden 2008. Hun ville gerne ud af prostitutionsbranchen, men det var svært at tage springet. Svært at forlade det, hun altid havde gjort. Svært at bevæge sig ud på økonomisk usikker grund – for når man har været prostitueret hele livet, hvad kan man så lave bagefter?

Trods usikkerhederne besluttede 46-årige Marlene Simoni sig for få måneder siden endeligt for, at det skulle være slut med at sælge sin krop for penge.

»Jeg ville gerne have min krop for mig selv og selv bestemme, hvem jeg skulle have sex med, og hvad der skulle foregå. Jeg fik måske 8-10 mænd ind per dag, helt ind i min intimsfære,« fortæller Marlene Simoni til BT.

Hun er uddannet social- og sundhedshjælper, men selv da hun arbejdede fuldtid i det erhverv, brugte hun ofte aftenerne på kunder. Da Marlene Simoni gik ned med stress, blev prostitution igen et fuldtidserhverv.

Prøvede at stoppe i flere år

Allerede tilbage i 2008 prøvede Marlene at stoppe. Men det viste sig at være svært. Kommunen kunne ikke tilbyde nogen økonomisk hjælp, fordi hendes situation var noget atypisk. Af frygt for økonomisk usikkerhed valgte Marlene derfor at blive i branchen, selvom hun var fysisk og psykisk udmattet.

Da hun fandt ud af, at Københavns kommune kunne tilbyde hende en kontanthjælp, rev hun teltpælene op og flyttede fysisk adresse fra Rødovre. Det betød, at hun måtte flytte fra sin kæreste og børn, som stadig bor i byen, men det betød også, at hun kunne få en indtægt, så hun endeligt kunne sige farvel til prostitutionen.

Og selvom springet fra en månedlig løn på op til 60.000 og til en kontanthjælp er noget af et fald, så har Marlene Simoni ikke fortrudt.

»Det er fedt at have fået sin krop igen. Det er afgjort nok den fedeste fornemmelse, at jeg ikke skal dele mig selv med nogen,« forklarer Marlene.

Men selvom det er rart, er det også underligt at have forladt en branche, man har været i gennem så mange år.

»Det er mærkeligt. Det føles meget, meget mærkeligt. For første gang kan jeg smage mad uden bismag af latex, og så finder man lige pludselig ud af; nååå, det er sådan, en agurk smager. Det lyder lidt underligt, men det er sådan, det er,« fortæller Marlene.

Hun kan ikke sætte tal på, hvor mange mænd hun har været sammen med gennem årene, men beskriver det selv som:

»Mange. Rigtig, rigtig, rigtig, rigtig, rigtig mange. Og jeg har set alle størrelser, bredder, længder og afskygninger.«

Startede som 11-årig

Hun var 11 år, første gang hun fik penge for seksuelle ydelser, efter hun var kommet i plejefamilie.

»Jeg blev udsat for misbrug af nogle i omgangskredsen, og på den måde kom jeg ind i branchen meget ufrivilligt,« fortæller Marlene.

»Jeg var 11 år, men alligevel formåede jeg på en eller anden måde at sige, at jeg skulle have penge for det her. På den måde kunne jeg lade være med at opfatte mig selv som et offer,« forklarer Marlene Simoni, der ikke er i tvivl om, at det er oplevelserne i hendes barndom, der har gjort, at hun siden har været i prostitutionsbranchen gennem stort set hele sit liv.

»Ingen ønsker for deres mor, datter, kusine eller nogen andre, at de skal ind i prostitutionsbranchen. Det er ikke et job, du vælger, men du kan opleve hændelser i din fortid og omgivelser, som gør, at du slår ind på den vej, for det er det, du mener, du er værd og det, du mener, du kan,« fortæller Marlene Simoni og tilføjer:

»Det der med den lykkelige luder er en skrøne, og det burde aldrig nogensinde skrives nogen steder.«

Drømmer om at undervise

I øjeblikket er Marlene i virksomhedspraktik i et køkken i Sydhavn, hvor hun, mens BT taler med hende, står over opvasken.

På længere sigt er det meningen, at Marlene skal omskoles, så hun kan varetage et almindeligt job.

Tidligere, tilbage i 2013, udgav Marlene bogen ’Isabellice – mit liv som glædespige’ om sit liv som prostitueret, ligesom hun blandt andet har deltaget i DR3-programmet ’Spørg mig om alt’, hvor hun åbent har fortalt om livet som prostitueret.

I dag er hun også tilknyttet Netværksgruppen, der er en forening af kvinder med erfaring fra og som er ude af prostitutionsbranchen, og som arbejder for et forbud mod køb af sex.

Derudover drømmer Marlene også om at udgive flere bøger om sine oplevelser – og bruge sin viden til at undervise andre.

»Drømmen er at komme ud og holde foredrag om det, jeg har indsigt i gennem så mange år, og komme ud og undervise. Hvis jeg kom ud og lavede seksualundervisning på en skole, ville det være helt naturligt for mig, jeg ville ikke stå og fnise og grine, så det ville få en anden dimension,« siger Marlene Simoni.