Lyt til artiklen
Den markante kommentator og Politiken-skribent Lars Trier Mogensen forlader uventet den avis, han har arbejdet for i de sidste ni år.

Lars Trier Mogensen har i flere år været en del af Politikens leder-kollegium, og har været flittigt brugt som debattør og kommentator i andre medier. Særligt Danmarks Radio. 

På Trier Mogensens egen Facebook-profil antydes det, at han kan være på kollisionskurs med andre ledere på avisen eller med avisens linje.

'Skulle jeg i min anmeldelse af det nye DR2 - som bringes på Politikens kulturforside i dag indflette nogle sleske og sukkersøde ord med et kirsebær på toppen? For lige at vifte med Dannebrog og vise, at jeg trods alt og alligevel er omstillingsparat og fresh på positive news og views? Men, nej. Sorry. Jeg kan stadig kun finde ud af at skrive, hvad jeg selv oprigtigt mener', skriver Lars Trier Mogensen på sin personlige FB-profil, og antyder dermed, at han kunne være blevet bedt om, at skrive pænere om DR2, end han har lyst til.

Den garvede debattør er ikke meget for at kaste mere lys over sin aftrædelse, og vil ikke afsløre om han er blevet fyret eller gået, da BT ringer ham op.

- Jeg kan ikke udtale mig om min aftrædelsesaftale. Den løber frem til sommer, hvor jeg stadig skal arbejde på Politiken, og her efter er jeg fritstillet. Og hvis der skal noget ud om det her, så går jeg selv ud med det på et tidspunkt, siger Lars Trier Mogensen, der fortæller, at han har indgået en aftale med Politikens ledelse:

- Som en del af aftrædelsesordningen har jeg underskrevet en loyalitetserklæring, så jeg kan ikke udtale mig nu. 

Men har du forpligtet dig til ikke at udtale dig om dine forhold på Politiken i aftrædelsesordningen?

- Jeg kan hverken udtale mig om baggrunden for fratrædelsesordningen eller indholdet i den. 

Din Facebook-opdatering antyder, at du er blevet forhindret i at skrive din ærlige mening. Er det rigtigt?


- Jeg har ikke tænkt mig at trække mig tilbage. Jeg håber da, at kunne blive ved med at arbejde og skrive også på Facebook. Men jeg har altså ingen kommentarer til min aftrædelse.

Du slutter til sommer, glæder du dig til det?

- Jeg glæder mig meget til min nye frihed. Så meget kan jeg godt sige, siger Lars Trier Mogensen til BT.

Politikens chefredaktør Bo Lidegaard vil intet sige om Trier Mogensens afgang, udover at der er tale om en aftrædelse:

- Jeg udtaler mig ikke om mine folk og deres ansættelsesforhold.