Manu Sareen mener ikke, at muslimske bestyrelsesmedlemmer krænkede kristnes religionsfrihed, da de stemte nej til juletræ i Egedalsvænge.

For ifølge Manu Sareen (R), der er minister for ligestilling og kirke, har juletræssagen ikke noget med religion at gøre. Det slog han fast, da han i et paragraf 20-spørgsmål i folketingssalen blev spurgt til sagen af Dansk Folkepartis Christian Langballe.

- Jeg mener ikke, at det her har noget med religionsfrihed at gøre. Vi må skille tingene ad, sagde Manu Sareen, og henviste til, at det muslimske flertal i Egedalsvænges afdelingsbestyrelse 'er i deres fulde ret til at bestemme, at der i år ikke skal være et juletræ', ligesom han påpegede, at det er demokratisk beslutning.

Alligevel udtrykte Manu Sareen bekymring over den manglende hensyntagen til mindretallet i Egedalsvænge.

- Jeg vil sende en klar opfordring til, at afdelingsbestyrelsen genovervejer den beslutning og tager hensyn til de beboere, der ønsker et juletræ. Det er efter min mening en del af at være med i et demokrati, at man også tager hensyn til mindretallet, sagde Manu Sareen, før han understregede, at juletræsdebatten 'ikke er en sag for Folketinget, men for lokaldemokratiet i Egedalsvænge'.

Ministeren for kirke og ligestilling blev dermed den tredje minister, der hives ind i juletræssagen. Både Kulturminister Uffe Elbæk (R) og Minister for by, bolig og landsdistrikter, Carsten Hansen (S) har også udtalt sig om det manglende juletræ i Egedalsvænge, Kokkedal.

Sagen kulminerer i aften, når afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge og ledelsen for boligselskabet 3B holder møde om situationen.