Hvert andet skilsmissebarn dropper at bo på skift hos mor og far, når teenage-alderen rammer, viser en undersøgelse. Man skal lade teenagerne vælge selv, siger ekspert.

Halvdelen af delebørns-ordningerne bliver opløst, når skilsmissebørn bliver teenagere, viser en videnskabelig undersøgelse fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, som har fulgt 6.000 børn, der er født fra 1995 frem til i dag, skriver Politiken.

Og eksperter peger på, at man som forældre skal lade teenagerne vælge, hvilken ordning, der passer bedst ind i deres liv.

- De unge har et socialt liv uden for familien, og derfor skal man lade børnene have den ordning, der er bedst for dem. Ved at gøre det så nemt for børnene som muligt, slipper de også for skyldfølelse og spekulationer, siger Mai Heide Ottosen, seniorforsker på Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, til Politiken.

Hun har igennem sine mange samtaler med skilsmissefamilier set et klart mønster, hvor ønsket om at bo hos en forælder er særligt stort, hvis mor og far bor langt væk fra hinanden.

- Deleordningen fungerer bedst, når forældrene bor tæt på hinanden. For teenageren, der både har skole, venner, fodbold og kæreste, er det en logistisk udfordring at få det hele til at gå op, hvis der er for lang afstand mellem de to hjem. Allerede ved en halv time begynder det at blive svært, siger Mai Heide Ottosen til Politiken.

Undersøgelsen viser samtidig, at børn oftest vælger at flytte hjem til deres mor, når de som teenagere vælger en fast bopæl.