Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Hvis du vil have asyl i Danmark, skal du strikke en holdbar løgnehistorie sammen, og der er nogle helt bestemte forklaringer, du skal komme med og nogle, du helt skal undgå.

Sådan opfordres illegale migranter og flygtninge i Danmark til at lyve sig til at få asyl, fremgår det af TV 2-dokumentaren Illegal i Danmark, som bliver sendt på TV2 torsdag aften.

Her er der utallige eksempler på, hvordan to muldvarpe, der med skjult kamera infiltrerer det illegale migrant-miljø i København, får gode råd til, hvad de skal sige til myndighederne, når de søger asyl.

»For at få asyl skal man være virkelig snedig(…) Sig, at du er medlem af MQM (et kontroversielt politisk parti i Pakistan, red.). Sig, du har haft mange problemer, og at de er efter dig,« fortæller landsmænd til den pakistanske muldvarp 'Hassan,' da han opsøger dem foran en kiosk ifølge TV 2-dokumentaren.

Han får også at vide, at han skal analysere, studere og øve sin asylhistorie grundigt.

Et andet godt råd er, at han skal rose Danmark for at overholde menneskerettighederne. Faktisk er over halvdelen af asylsagerne i Flygtningennævnet ifølge mediet helt eller delvist opfundet, viser en gennemgang af 500 sager.

De to illegale muldvarpe fra henholdsvis Pakistan og Nigeria bliver opfordret til at asyl og til at lyve, så snart de sætter fod på dansk jord, også selvom de faktisk bare ønsker hjælp til at finde et arbejde.

Et af de andre råd, som muldvarpene får, er at sige, at de er flygtet på grund af en bestemt person, og at deres liv er i fare. Både i kiosker, på Hovedbanegården i København, i Folkets Park på Nørrebro og ude foran en moské får de de samme råd.

'Hassan' bliver endda i et enkelt tilfælde rådet til at sige, at de danske myndigheder bare kan slå ham ihjel, hvis de tror, han lyver, og at hans kammerat er blevet dræbt, hvorfor han så måtte flygte. Den Nigerianske muldvarp bliver også opfordret til at nævne Boko Haram.

Rigspolitiet oplyser, at der aldrig har været så mange sigtede illegale, som der er lige nu.