Kreative sygeplejersker lavede denne æresport af overlevelsestæpper på en nattevagt, dagen før en ældre mandlig patient og hans hustru havde guldbryllup.
Kreative sygeplejersker lavede denne æresport af overlevelsestæpper på en nattevagt, dagen før en ældre mandlig patient og hans hustru havde guldbryllup. Foto: Facebook/Annemette Falck Fleron

Ved du hvem parret er, så vil BT meget gerne høre fra dig på 1929@bt.dk eller på Facebook.

En ældre mand må denne weekend tilbringe sin guldbryllupsdag på hospitalet, men sygeplejerskerne på Rigshospitalet sørger for, at han og konen bliver fejret alligevel. De overraskede nemlig parret med en helt speciel æresport.

50 år i lyst og nød er normalt noget, der bliver fejret med morgensang, hornmusik og æresport i familiens og gode venners lag.

Sådan gik desværre ikke for en ældre mand og hans hustru denne weekend. Deres planer om at festligholde dagen røg nemlig i vasken, da ægtemanden kort før den store dag blev indlagt på intensiv afdelingen på Rigshospitalet i København.

Det fik sygeplejerskerne på afdelingen til at tage sagen i egen hånd. De syntes nemlig, at manden og hans hustru skulle fejres alligevel:

Natten før den store dag kreerede de derfor en æresport i guld af overlevelsestæpper, affaldsposer og papir og satte den op uden for mandens stue.

Sygeplejerske Annemette Falck Fleron havde selv nattevagt på afdelingen og var ved at modtage en ny patient, da hun kom forbi og så, hvad hendes kolleger havde gang i. Hun blev så glad og rørt, at hun tog et billede af dem og lagde det på sin profil på facebook.

'En af vores patienter er desværre i den kedelig situation at han er indlagt på sin og hustruens guldbryllups dag (i dag). Dette skulle have været fejret på bedste vis der hjemme i blandt familie og venner. Men bare fordi man er indlagt på intensiv, betyder det ikke, at man ikke skal fejres på sin bryllupsdag ! Så mine dejlige og kreative kollegaer satte sig for at gøre dagen til noget særligt, selvom den kommer til at foregå på hospitalet - de satte sig for at lave En æresport (ud af overlevelsestæpper, affaldsposer og papir) og her er resultatet!,' skrev hun blandt andet.

BT har været i kontakt med Annemette Falck Fleron som forklarer, at hun blev så stolt over kollegerne, som trods besparelser og nedskæringer stadig har overskud til at gøre en personlig indsats, som gør en stor forskel for patienten og hans kone. 

'Da jeg midt i min nattevagt var i fuld gang med at modtage en ny patient og så, hvad mine kolleger var i gang med, blev jeg utrolig rørt. Det er så smuk en tanke, og jeg kan ikke andet end blive stolt over at være en del af en afdeling, der stadig vægter de bløde menneskelige værdier højt. For i sidste ende er det jo derfor, vi gør det, vi gør.'

Hun beskriver, hvordan det i det daglige kan være svært at få enderne til at hænge sammen, men at det stadig er vigtigt for hende og kollegerne, at det er mennesket, der er i centrum.

'Vi vil gerne give vores patienter deres liv tilbage,' skriver hun i en sms til BT.

'Her var det omsorgen, der var i fokus, og det synes jeg, er helt fantastisk,' fortæller hun.

Annemette Falck Fleron skrev sit opslag på Facebook lørdag formiddag, og allerede i løbet af få timer var det blevet delt næsten 180 gange og havde fået over totusinde likes.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.