Bloggeren og forfatteren Malene Staal lagde i juni navn og billede på Facebook af en østjysk mand, som er sigtet for pædofili. Nu er hun selv sigtet for krænkelse af privatlivets fred.

Da 40-årige Malene Staal den18. juni i år delte navn og billede af en 33-årig mand, der er sigtet af Østjyllands Politi for at have bortført en 4-årig pige fra en institution i det vestlige Aarhus og voldtaget hende, vidste hun godt, at det var ulovligt.

Sagen om den lille pige gjorde hende imidlertid så rasende, at hun bevidst brød det navneforbud, som retten i Aarhus har gjort gældende i sagen.

»Jeg har selv to døtre. Pis hul i de 5000 kr. i bøde, eller hvad det er jeg får. Jeg ville gøre det igen, hvis det var. Hvis det var mit eget barn, så havde han ikke overlevet en retssag,« siger Malene Staal.

'Her er det klamme kneppeaffald som bortførte og voldtog en 4-årig pige i Århus forleden. Hjælp med at gøre ham kendt!' skrev Malene Staal i opslaget, hvor den 33-åriges navn og billede fremgik, et opslag der siden er blevet delt mere end 6.600 gange.

Nu er Malene Staal selv blevet sigtet af Fyns Politi for overtrædelse af straffelovens § 264 d, der omhandler beskyttelsen af privatlivets fred. Det kan TV2 Østjylland fortælle.

Eneste sigtet

TV2 Østjylland har talt med Fyns Politi, der bekræfter, at man har sigtet Malene Staal. Ingen andre er dog blevet sigtet, selvom mange i dagene efter bortførelsen af den fireårige pige delte den 33-åriges navn og billede på Facebook. Og det undrer Malene Staal.

Hendes opslag var udstyret med et billede fra en anden Facebook-bruger, der allerede havde delt navn og billede på den 33-årige pædofilisigtede.

»Jeg forstår ikke, hvorfor jeg er den eneste, der er blevet sigtet for det her. Jeg er langt fra den eneste som har delt billedet af ham. Det er jo ikke engang mit opslag, jeg har sådan set bare delt det videre og tilføjet et par bevingede ord,« siger Malene Staal.

Ønsker hårdere straffe til pædofile

Malene Staal har erkendt forholdet til politiet. Og hun er klar til at tage straffen. Strafferammen for overtrædelse af straffelovens paragraf 264 d går fra bøde op til seks måneders fængsel.

Bøden for overtrædelse af persondataloven ligger typisk på 5.000 kroner. Det blev en 35-årig kvinde idømt i juni ved Retten i Næstved, efter hun havde delt et billede af en blotter på Facebook, der havde vist sine kønsdele foran hendes datter.

Malene Staal mener dog, at hun gjorde det rigtige i sagen fra Aarhus, hvor den 33-årige stadig sidder varetægtsfængslet. Hun efterlyser samtidig hårdere straffe til pædofile.

»Nu sker der garanteret det, at ham her fyren fra Aarhus får halvandet års fængsel i et åbent fængsel, og så er han ude efter et år. Og hvad så? Manden er jo syg, og det burde alle vide. Jeg får en bøde, selvom han bliver dømt, og det krænker da min retsfølelse. Det er uvirkeligt, at man i det danske retsvæsen bruger flere penge og kræfter på at beskytte pædofiles rettigheder og retsforfølge mig, frem for at få ham dømt og beskytte vores børn,« siger Malene Staal.

Burde du vente på rettens afgørelse?

»Jeg undersøger tingene selv, om der er noget i sagen. Her har jeg har fået over 100 beskeder i min indboks fra folk i lokalområdet, der fortæller, at han har gjort det her før. Det er jo latterligt.«

Men er det ikke bedre at lade retten afgøre det?

»Jeg stoler ikke på det danske retssystem. Det danske retssystem sagde også til mig, at de ville få mine bortførte børn hjem fra Makedonien. Men de brugte halvandet år på at få dem udleveret, før de opgav efter endeløse rækker af processer og dialogkaffe. Jeg var nødt til at tage sagen i egen hånd for at få min søn hjem,« siger Malene Staal.

BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Fyns Politi til sigtelsen.