Dansk Supermarked omfatter bl.a. butikskæderne Netto, Føtex og Bilka.
Dansk Supermarked omfatter bl.a. butikskæderne Netto, Føtex og Bilka. Foto: Marie Hald

Det bliver Salling Gruppen, der overtager Dansk Supermarked. Som Berlingske Business skrev i oktober, har A.P. Møller - Mærsk pønset på at finde en køber til Dansk Supermarked, og Danmarks største detailkoncern har skiftet hænder. Det skriver business.dk.

Salling Selskaberne køber 48,68 procent af aktierne i Dansk Supermarked A/S og 18,72 procent af aktierne i F. Salling A/S.

Salling-fondene øger hermed sin ejerandel i Dansk Supermarked fra 32% til 81%.

Fem år efter transaktionens afslutning har Salling Selskaberne en option på at købe de resterende 19 procent af aktierne i Dansk Supermarked Gruppen ejet af A.P. Møller – Mærsk, og A.P. Møller – Mærsk har en option på at sælge de resterende aktier i Dansk Supermarked Gruppen.

Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesmedlem i Salling Selskaberne, har forestået forhandlingerne på vegne af Salling Selskaberne.

»Vores ambition for Dansk Supermarked er fortsat vækst til glæde for kunder, medarbejdere og ejere. Aftalen afslutter enhver spekulation om ejerskabet, og vi kan nu fokusere fuldt ud på forretningen og vores ambition om at skabe en dansk detailvirksomhed i verdensklasse,« siger Jens Bjerg Sørensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.