Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla opererer i det skjulte og er dermed ikke det fyrtån, hendes far og farfar har været, mener erhvervskommentator.
Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla opererer i det skjulte og er dermed ikke det fyrtån, hendes far og farfar har været, mener erhvervskommentator. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Reuters
Selvom den nye Mærsk-dronning Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla har siddet i almenfondens bestyrelse i en årrække, er der næsten ingen, som kender arvingen. Og det betyder, at familievirksomheden for altid har mistet det store samlingspunkt.
 
- Helt tilbage til grundlæggeren Arnold Peter Møller havde man et fyrtårn at se efter. Det havde man også med Mærsk. Men det vil formentlig forsvinde nu. Der er ingen personificering længere. For Ane Uggla er opdraget til at operere bag kulissen, siger Mærsk-kender og Berlingskes erhvervskommentator Jens Christian Hansen.

Dronningen ingen kender

Efter Hr. Møllers død er det ikke meget, de tusindvis af medarbejdere har hørt fra den nye Mærsk-dronning. Det interne magasin ‘Mærsk Post’ blev fyldt med hyldest-tekster.

Et uddrag af Ane Mærsk Mc-Kinney Ugglas tale til familie og venner blev bragt. Og det er angiveligt, alt hvad medarbejderne har hørt til det nye overhoved i Mærsk-familien.

- Uden for Mærsk ved man meget lidt om Ane. Og det er næsten det samme billede inden for Mærsk. Her er der stort set heller ingen, som kender hende, siger Jens Christian Hansen.

Ånden vil forsvinde

Det forklarer han med, at der i firmaet aldrig har været en åbenlys arvtager til Hr. Møllers
position. Ane Uggla er en relativ sen ’opfindelse’ som frontfigur.

- Man vil mangle den personificering, som man før havde i selskabet. Der vil sikkert blive en normalisering over de kommende 10-20 år og ånden, som Ane Ugglas far stod for, vil langsomt forsvinde. Men det har ligget i kortene altid, siger Jens Christian Hansen.

Køb BT onsdag og læs mere om Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og A.P. Møller - Mærsk. Du kan også købe e-avisen her eller købe de tre sider med historien i BT Plus her.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.