De danske mænd mener selv, at de er mere intelligente end andre. Det er fordi samfundet, opdrager dem til at være mindre selvkritiske, siger forsker.

Er du en mand i Danmark, så er du mere intelligent end de fleste andre. Det er i hvert fald konklusionen, hvis man spørger mændene selv, skriver Berlingske Tidende.

I en Gallupundersøgelse, Berlingske Tidende har fået lavet, svarer 54 procent af de danske mænd, at de er mere intelligente end de fleste andre. 35 procent af kvinderne svarer det samme.

- Mænd har et større positivt selvbillede end kvinder. De har lettere ved at leve på en løgn og bilde sig selv ind, at de er de bedste, siger Kenneth Reinicke, mandeforsker ved Roskilde Universitet.

Samtidig tror han, at mænd bliver tiltrukket af at tænke logisk, mens kvinder oftere lader sig styre af følelser, og da logik tit bliver forbundet med intelligens, mener han, at mændene automatisk føler, at de er lidt klogere end alle andre.

Det er ifølge undersøgelsen de yngre mænd, der i højere grad tænker godt om sig selv. Jo ældre mændene bliver, jo færre svarer, at de er mere intelligente end andre, og det har Kenneth Reinicke en god forklaring på.

- Mænd bliver med alderen klar over, hvad de egentlig kan, og derfor mere beskedne i deres udmeldinger, siger han.

/ritzau/