Mads Havskov Hansen har skrevet et kritisk indlæg om Signe Wenneberg på Facebook, og nu har han fået karantæne fra det sociale medie. Det er i den grad »problematisk for den frie debat,« mener han.

Mads Havskov Hansen fik mandag besked om, at han har fået en dags karantæne fra Facebook, fordi han har skrevet et indlæg, som ”ikke overholder Facebooks fællesskabsregler.” En mere uddybende forklaring har han ikke fået, men faktum er, at Mads i et døgn er udelukket fra det sociale medie.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Indlægget er en kommentar til klummeskribent Signe Wenneberg, som Mads Havskov Hansen har indgået i en debat med, siden hun sidste uge udgav en meget omdiskuteret klumme dedikeret til Mads Holger på mediet Point of View International.

Signe Wenneberg skriver i klummen, der siden er blevet fjernet, hvordan hun kender til den ensomhed, der kan følge med livet som klummeskribent, og siden er hun blandt andet blevet beskyldt for at promovere sig selv i kølvandet på Mads Holgers død. En kritik Signe Wenneberg dog ikke er enig i.

»Jeg har skrevet en personlig klumme om mig selv. Jeg har skrevet om, hvordan det er at være skribent. Det er ikke en klumme om selvmord eller Mads Holger, så jeg synes virkelig, det er blevet en storm i et glas vand,« har Signe Wenneberg tidligere sagt til BT.

Indlæg slettet

Debatten er især foregået på Facebook, hvor flere har oplevet, at kritiske indlæg er blevet slettet. Heriblandt Mads Havskov Hansen, der er redaktør på det venstreorienterede medie Pio Pio, som kastede sig ind i debatten for at tale om psykisk sygdom.

»Signe Wenneberg skriver et efterhånden famøst indlæg om Mads Holger. Det skriver jeg en kommentar til, som ikke handler om Signe Wennebergs artikel, men som handler om psykiske sygdomme. Signe Wenneberg beder mig om at fjerne det, fordi jeg nævner selvmord, hvilket jeg nægter, for det handler om selvmord – hun skriver om en mand, der lige har begået det. Men indlægget bliver alligevel fjernet,« forklarer Mads Havskov.

Herefter svarer Signe Wenneberg blandt andet på kritikken af sit blogindlæg i en artikel i BT. I den forbindelse bruger hun vendingen ’små indebrændte idioter med internet’ – og Mads Havskov Hansen ryger igen til tasterne og skriver et indlæg. Dét, der nu har givet ham karantæne fra Facebook.

Problematisk for den frie debat

Mads Havskov Hansen ved ikke, hvorfor hans indlæg er blevet slettet, eller hvem der står bag en eventuel anmeldelse til Facebook. Han konstaterer dog, at flere, der har ytret sig kritisk om Signe Wennebergs indlæg, har fået deres opslag fjernet.

»Jeg ved ikke, om hun står bag, det har jeg ikke bevis for, men jeg kan se, at der har været lignende hændelsesforløb med andre kritiske opslag. Og der er bevis for, at hun aktivt har arbejdet på at få Søren Villemoes’ indlæg fjernet,« siger Mads Havskov Hansen med henvisning til journalist på Weekendavisen Søren Villemoes, der har fået et kritisk indlæg fjernet og tidligere mandag lagde følgende billede på Facebook.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Uanset, hvad der skyldes, at Mads Havskov Hansen har fået karantæne fra Facebook, er det problematisk, at man kan udelukkes for at ytre en holdning, mener han.

»Jeg er begyndt at skrive sms’er igen, det har jeg ikke prøvet meget længe, men det går nok. Problemet er, at Facebook er blevet en vigtig del af den offentlige debat, og jeg lever af at skrive og debattere, og det er problematisk for den frie debat, at man kan få folk udelukket, som er uenige med en selv,« forklarer han.

BT har været i kontakt med Signe Wenneberg, som afviser at have anmeldt nogen til Facebook. Derudover har hun ingen kommentarer.