Da debattøren, bloggeren og den tidligere konservative politiker Mads Holger Nørgaard Madsen sidste år tog sit eget liv, kom det som et chok for mange. Men ikke for hans lillesøster Pippi Olivia Nørgaard Madsen. Hun har nemlig altid haft en fornemmelse af, at Mads Holger ikke ville blive særlig gammel. »Han var for sårbar til det her show«, fortæller hun i et åbenhjertigt interview med P1.

Udadtil var han kendt som den tjekkede, flotte mand med de skarpe meninger og holdninger. Godt nok var de ikke altid ligesom alle andres. Han holdt sig ikke tilbage for at revse politikerne og blev bl.a. kendt for at kalde Det Konservative Folkeparti  for en ’døende patient, da han stillede op for partiet til Folketinget. Heller ikke arrangementer som Distortion eller Roskilde Festival faldt i den unge debattørs smag.

Han var mest til det skønne, det smukke og det korrekte, lod han gentagne gange forstå.

Men bag den hårde og tjekkede facade, gemte der sig et meget følsomt menneske. Det fortalte Mads Holgers lillesøster Pippi Olivia Nørgaard Madsen i et åbenhjertigt interview i P1 fredag. I programmet ’Selvmordstanker’ fortalte hun journalist Mikkel Frey Damgaard, der selv mistede sin far til selvmord, hvordan hun oplevede sin storebrors død.

»Jeg tror, min bror skjulte, hvor følsom han var. Og det, tror jeg, har været med til at gøre livet for voldsomt for ham,« fortalte Pippi Olivia Nørgaard, der havde et meget tæt forhold til sin 5,5 år ældre bro, der i en alder af 38 år tog sit eget liv i juli 2016..

Men selv om de begge holdt meget af hinanden, så har det også til tider været svært at leve sammen med ham, forklarede hun.

»Det var trist rigtig ofte at se ham, hvis han ikke havde det godt i perioder. Han var for sårbar til det her show, han havde gang i,« forklarede Pippi Olivia, der også fortalte, at broderens mange kontante meninger og holdninger ikke kun var noget, han ytrede i medierne.

I en tale til Mads Holgers begravelse fortalte hun, hvordan Mads Holger havde svært ved at rumme hendes børn, fordi han mente de ’larmede’. I interviewet uddybede hun, hvordan det nogle gange kunne være svært at være sammen med storebroderen.

»Han havde svært ved at være til stede ved familiesammenkomster. Han havde det ikke nemt, kunne man mærke. Der var en pinsel i hans øjne. Der var noget, der nagede ham,« sagde hun og forklarer, at han f.eks. kunne blive arrig, hvis nogen sagde noget forkert.

Mads Holger tog sit eget liv i familiens sommerhus på Thurø den 4. juli 2016. Få dage inden havde familien fået et varsel om, at noget var galt.

Pippi Olivia Nørgaard havde fået en masse sms’er fra sin brors kæreste, der fortalte, at Mads Holger talte om at tage sit eget liv.

Familien fik efterfølgende fat i Mads Holger, der beroligede med, at han havde det godt. Familien prøvede at finde Mads Holger, men det lykkedes ikke. Han fortalte, at han var på vej til Hellerup, mens han i virkeligheden var på vej til sommerhuset på Fyn.

Pippe Olivia Nørgaards sidste samtale med Mads Holger foregik, mens han kørte i tog. Her fortalte han hende, hvor meget han elskede hende og hendes børn. Hun afskrev hans snak med, at han bare var dramatisk eller fuld, men inderst inde vidste hun godt, at noget var galt.

»Om aftenen kunne jeg mærke, at jeg havde brug for at sende ham nogle billeder. Så jeg sendte et billede af en regnbue og en masse hjerter,« fortalte hun.

Næste morgen, da hun vågnede kunne hun mærke, at noget ikke var som det skulle være. Og da hun og familien ikke kunne få fat på Mads Holger vidste hun, at det var helt galt. Da hun cyklede forbi søerne i København, fik hun en speciel fornemmelse.

»Jeg kunne mærke på søerne, at han ikke var her længere. Jeg kunne mærke på København, at der var stille. Jeg kunne mærke, at der var ro på en eller anden mærkelig måde,« fortalte Pippe Olivia Nørgaard i radioproggrammet.

Pippi Olivia Nørgaard betegner sin bror som ’melankolsk, og sort og hvid og gammeldags, konservativ, folkelig, socialist, royalist, kommunist' - men fremfor alt som 'en virkelig tryg storbror'.

Selv om hun savner ham og føler sig ensom efter hans død, så er hun ikke sur på ham over, at han tog sit eget liv.

»Jeg ved, at han vidste, at jeg ville kunne klare det her, for ellers ville han ikke tage livet af sig selv«, forklarede hun.

BT har ikke forsøgt at kontakte Pippi Olivia Nørgaard, da hun gennem P1-radioværten Mikkel Frey Damgaard har frabedt sig det.