Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En tysk lystfisker har søndag gjort sig et usædvanligt fund nær Sønderborg.

Bjørn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi kan oplyse, at en tysk lystfisker søndag fik en glimtende genstand på krogen i stedet for en fisk. Fangsten var en såkaldt 'Alterkalk', og blev fisket op i Als Sund ved Sønderborg.

»Den tyske lystfisker fik øje på noget i vandet, og hiver det derefter op. Og så viser det sig, at være en 'kirke-kalk', som tilfældigvis er blevet meldt stjålet tidligere i år,« siger Bjørn Pedersen til BT.

Netop denne unikke Alterkalk blev meldt stjålet fra Asserballe kirke.

Bjørn Pedersen har været i kontakt med formanden for Menighedsrådet i Asserballe Kirke og fortæller, at de er meget glade for den tyske lystfiskers fund.

»Han var meget glad for, at det er blevet fundet. Men der er stadig andre ting, der mangler at blive fundet efter tyveriet tidligere i år,« siger Bjørn Pedersen.

Det vides endnu ikke, om der bliver sat en større efterforskning i gang efter de andre stjålne genstande fra Asserballe Kirke.

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Vis mere