Den farverige mediepersonlighed skal medvirke i CNN-dokumentaren ’The Silk Road’, hvor han skal fortælle om sin dybe forkærlighed for de gamle danske vikinger.

Det skriver Fyens.dk

Han er kendt for lidt hvert, og er en personlighed de fleste danskere har en mening om. Den farverige designer, ølbrygger og modediktator er hverken bleg for at blande sig i politiske debatter, eller for at vise sig frem i hjemmet, en vikingeborg på Sydfyn, han selv har opført.

Og det er netop Lyngvilds store kærlighed til vikingekulturen, som han i en årerække har været dybt facineret af, der nu er årsag til, at historieinteresserede amerikanere snart får mulighed for at stifte bekendtskab med flamboyante fynbo.

Ifølge Fyens.dk får modemanden nemlig fornemt besøg, når et tv-hold fra den hæderkronede amerikanske tv-station CNN aflægger besøg på Lyngvilds vikingeborg torsdag.

Her skal han medvirke i dokumentarserien 'The Silk Road', og Jim Lyngvild skriver selv på Facebook, at han skal fortælle om sin tilværelse som 'en moderne viking'.

Og det at skulle medvirke i en amerikansk dokumentar og fortælle om sin kærlighed til vikinger, er for alvor noget der har vakt begejstring hos Jim Lyngvild. Overfor avisen beskriver han ligefrem, hvordan han var ved at køre af vejen, da han blev ringet op af tv-holdets kvindelige producer.

»Det her er overhovedet ikke kulminationen. Det næste bliver vel at Oprah Winfrey ringer og siger: Nu skal du over at fortælle om, hvordan det er at have vikingeblod i årerne. Det ville ikke undre mig, for med de ting, der sker lige nu, ville det bare være en forlængelse af det eventyr, jeg er sat ud på,« siger Jim Lyngvild til Fyens.dk, der på ingen måde regner med, at den amerikanske interesse for vikingerne stopper ved CNNs dokumentar.

Jim Lyngvild har gennem flere år været dybt facineret af vikinger. Her ses han til middelalderfestival i Roskilde, ved Vikingemuseet.   Vis mere

Dokumentarens kvindelige producer er da heller ikke i tvivl om, hvorfor valget lige netop faldt på den danske modemand og vikingeelsker.

»Hvis der er nogen, der har en fortolkning, der bringer vikingen ind i popkulturen, så er det Jim Lyngvild. Han har om nogen skabt sine egne traditioner, og mit indtryk er, at han har en anden måde at tage kulturen med sig på,« siger Susanne Gargiulo ifølge Fyens.dk

Og den udmelding er Jim Lyngvild ganske enig i.

»Det, der gør mig allermest stolt, er, at jeg bliver den nye tids stemme for vikingerne. Jeg er homoseksuel. Jeg er designer. Jeg er alt det, som man på papiret ikke var, hvis man var viking. Men alligevel er jeg åbenbart den, der fortæller historien bedst, så folk rent faktisk forstår den,« siger han til Fyens.dk

Det vides endnu ikke, hvornår programmet bliver sendt.