Sønderborg Lufthavn står overfor en stor udvidelse. Politikerne i Sønderborg Kommune har nemlig sagt ja til at indgå i et samarbejde, der skal mangedoble lufthavnens kapacitet.

Det skriver TV Syd.

Man regner med at påbegynde den store udvidelse af Sønderborg Lufthavn i løbet af 2019. Udvidelsen skal blandt andet skabe en større terminal med plads til mange flere rejsende, end lufthavnen har kapacitet til i dag.

»Når der er 64 passagerer i det her lille område, vi står i her, så er der fyldt. Vi vil gerne have endnu mere trafik, og vi får endnu mere den kommende sommer, så derfor er vi presset på rammen,« siger Christian Berg, der er lufthavnschef til TV Syd.

I 2017 har godt 70.000 rejsende sat deres fødder i Sønderborg Lufthavn, men med udvidelsen vil ambitionerne stige markant. Lufthavnens ledelse håber nemlig at kunne få plads til mellem 300.000 og 500.000 passagerer, når den nye lufthavn står klar.

Ligeledes er det meningen, at der skal blive plads til flere og større fly - lige nu har den godt 50 år gamle lufthavn nemlig ikke plads til de store og nymoderne maskiner, som deres kunder efterspørger at starte og lande med.

Ifølge forretningsplanen for Sønderborg Lufthavn, skal udvidelsen ske i to dele. Hvis anden fase af udvidelsen skal blive til noget, skal passagertallet nå 300.000 inden 2022.

Sønderborg Lufthavn, der er ejet af Sønderborg Kommune, vil i 2018 åbne for 50 nye charterflyvninger.