En treårig berberabe på Blåvand Zoo har fået stor mediebevågenhed, siden den undslap indhegningen i weekenden.

Mens aben har været fri, har Blåvands Zoos ejere, Louise Maltesen og Hans Hestbech, gået uvidende rundt i junglen i Thailand. Nu er de hjemme igen og er blevet opdateret på situationen.

De blev klar over, at aben var fri, da de satte sig i flyet mod Danmark.

»Stewardessen gik rundt og udleverede en avis, så vi kunne blive opdateret på, hvad der foregik hjemme i Danmark. Det var noget af et chok, vi fik os der,« fortæller Louise Maltesen til DR SYD.

Ejerne oplyser, at Blåvand Zoo har nogle rigtig dygtige dyrepassere og medarbejdere, som har gjort alt, hvad de kan for løse situationen.

Det er en af de unge hanner, der er på springtur. Ifølge zoo-ejeren er aberne dog så afhængige af flokken, at de gerne vil ind i anlægget igen.

»Nogle gange springer de simpelthen tilbage over elhegnet, og andre gange sætter de sig uden for lågen og venter på, at en gæst eller en ansat kommer og går ind i anlægget, så de kan smutte med ind igen,« fortæller zoo-ejeren.

Ejerne opfordrer til, at man lader være med at jage aben eller trænge ham op i en krog.

»Han er vant til mennesker og er derfor ikke bange for mennesker, men han er på ukendt område, og det kan godt medføre, at han reagerer anderledes,« siger Hans Hestbech.

Berberaberne lever i et åbent anlæg uden tag i Blåvand Zoo. De har ry for at være nogle blide aber, og gæsterne kan gå inde i anlægget hos aberne.

Man håber på, at kunne lokke berberaben hjem igen med mad. Aflivning vil blive sidste udvej. Blåvand Zoo vil nu lave net over anlægget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.