Lyt til artiklen

En god nats søvn. Og så ud at købe en ny bil. Det bliver sandsynligvis de første handlinger i den nykårede mere-end-kvart-milliardærs nye liv.

For knap 48 timer siden blev hendes liv vendt på hovedet. Hun har stort set ikke sovet, siden hun opdagede, at de syv vindertal i den rekordstore Eurojackpot-pulje stod på hendes kupon. Knap en times søvn blev det til natten til i går.

»Hele Helsingør ved, hvem jeg er. Jeg har snakket med folk, jeg ikke har snakket med i 30 år. De ringer og skriver. Både mail, på Facebook og det hele,« siger den 47-årige kvinde, der foretrækker at være anonym i medierne.

LÆS OGSÅ

Alligevel har lokalområdet sporet sig frem til, hvem der er lykkens pamfilius i den nordsjællandske købstad. Sandsynligheden for at vinde var én ud af 90 millioner, oplyser Danske Spil.

Hun fortæller, at vinderkuponen på en måde har brændt i inderlommen på den sorte jakke med grå pelskant, siden hun opdagede, at talkombinationen havde udløst gevinsten på mere end 315 mio. kr. Det er danmarkshistoriens største spillegevinst.

I nattens løb skjulte hun kuponen ’det sidste sted, en indbrudstyv ville lede’. I sin jakkelomme i entreen. Klokken tre om natten opgav hun at sove, stod op og lavede kaffe.

»Jeg låser døren hele tiden. Det har jeg aldrig gjort før. Det er væmmeligt at gå rundt med sådan en kupon, når folk ved, hvem man er.«

SE OGSÅ

Derfor var det lidt af en lettelse, da hun i går kunne aflevere sin kupon hos Danske Spil i Brøndby og officielt blive registreret som vinderen. Kuponen blev her kørt igennem computersystemet, så kvindens navn og den gigantiske pengepræmie på behørig vis kunne blive koblet sammen.

»Det er vildt mange penge. Når jeg står her nu, tror jeg lidt mere på det. Det er en lettelse, for man hører jo om, hvordan Danmark er med overfaldsmænd og sådan noget.«

Den nu landskendte mor til fem ankom til Danske Spils hovedkvarter i sin udtjente grønne Opel Kadett. Ganske ironisk blev det en af minibilens sidste køreture. Efter planen skal den skrottes på tirsdag. Præmien giver hende nu mulighed for straks at købe en erstatning.

»Jeg skal have en firehjulstrækker. En jeep af en slags, eller måske en landrover. Med mere plads. Det må gerne være en, der kan trække noget,« siger kvinden, der også har planer om at købe en hest og et hus.

Hun har altid gerne villet have en hest, og huset skyldes, at familien på den måde kan flytte i skjul for lokalområdets rampelys. Kvinden har fem børn i alderen 17 til 27 og fire børnebørn - det femte er på vej.

Vinderen ved endnu ikke, om familien bliver boende i Helsingør. Det økonomiske overblik er hun langtfra at have. Først skal hun have en lang, grundig snak med de rådgivere, som Danske Spil stiller til rådighed.

En ting er dog sikker. En juleaften som den, hun havde sidst, får hun næppe igen. Den 24. december sidste år blev hun nemlig fyret fra sin arbejds- og læreplads igennem mere end fire år.

»Da jeg blev færdig med uddannelsen, gav de mig de tre måneder, jeg skulle have efter overenskomsten. Og så blev jeg fyret. Vi holdt heller ikke jul. Alle ungerne blev sendt hjem,« siger hun.

Vinderens mand arbejder som håndværker i lokalområdet, og det har han tænkt sig at blive ved med. Han har bevilget sig selv en fridag mandag. Tirsdag kalder arbejdet atter.

»Jeg er glad for mit arbejde. Jeg ville kede mig, hvis jeg bare skulle sidde derhjemme og kukkelure,« siger manden til BT og fortalte videre i går, at gevinsten sandsynligvis skulle fejres med aftensmad på den lokale ’kinesergrill’.

Helt så let slipper han nok ikke i ugens løb. Her fylder hustruen nemlig år, og hun har ét særligt ønske til dagen, siger hun.

»Ja, jeg håber da på, at jeg bliver inviteret ud på restaurant og spise af ham (manden, red.). Regningen skal han ikke spekulere på. Det er jo også hans penge,« griner Lotto-vinderen.

Danske Spil oplyser, at den 47-årige mor til fem i de næste tre uger må klare sig for 200.000 kr. Det er størrelsen på det forskud, der mandag går ind på kontoen. Gigantpræmien tager lidt længere tid at frigøre.

»Derefter kan du slå dig løs som multimillionær,« konstaterer kommunikationsmedarbejder Karen Minke fra Danske Spil.