Arkivfoto: Metro-stationen på Kongens Nytorv i København
Arkivfoto: Metro-stationen på Kongens Nytorv i København Foto: Jens Nørgaard Larsen

Internt dokument sendt til redaktion ved en 'fejl'

Metrobyggeriet i København har været ramt af flere arbejdsulykker, end selskabet hidtil har erkendt, viser intern liste.

Af en intern liste fremgår det, at »antallet af arbejdsulykker fortsat ligger over landsgennemsnittet«. I efteråret oplyste Metroselskabet ellers, at arbejdsulykkerne lå under landsgennemsnittet. Det skriver Politiken lørdag.

Metrobyggeri: Naboerne lider i larmen

Yderligere står der, at 'risikoen for alvorlige, måske fatale, arbejdsulykker er stor på grund af mangelfulde sikkerhedsforanstaltninger'.

Metroselskabets kundedirektør, Rebekka Auken Nymark, erkender, at antallet af arbejdsulykker er steget, 'men formuleringen om de mulige fatale ulykker skal udelukkende opfattes som det værst tænkelige scenarie, ikke som en faglig vurdering af forholdene på byggepladserne, understreger hun over for Politiken.

Den såkaldte lorteliste blev ved en fejl sendt til Politikens redaktion og er ifølge avisen en opremsning af i alt seks »dårlige historier«, som Metroselskabet kan forudse efter »den seneste tids negative medieomtale«.

Du kan se hele 'lortelisten' på Politikens hjemmeside her

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.