Den årlige undersøgelse fra Branchen ForbrugerElektronik viser, at der i Danmark blev solgt flere iPads end computere i 2013. Den stigende brug af iPads i de danske familier er med til at ødelægge sammenholdet internt i familien, hvor vi ender med at snakke mindre sammen, mener familievejleder Lola Jensen.

- Det går ud over fællesskabet i familien, at vi hele tiden sidder med vores iPads, siger Lola Jensen til BT.

Tirsdag kunne man på bt.dk læse om, hvordan børn i alderen 3-5 år risikerer at få skadet deres indlæringsevne senere i livet, hvis de overdriver deres brug af den lille maske. Men det er ikke kun børns indlæring, iPaden skader.

Lola Jensen er familievejleder og har beskæftiget sig med vejledning til børnefamilier i 29 år, og hun kan se en tendens, hvor iPaden overtager noget af den familiehygge, mange havde før.

- Før i tiden når familier kørte på ferie til Gardasøen, så sad børnene bagi og sang rundesang og legede andre forskellige lege, siger Lola Jensen, og forklarer, at der er sket et skifte her.

- Det bedste sted man kan få en god samtale, er i bilen, fordi der er alle parter bundet til stedet, men der har iPaden gjort, at hvert barn på bagsædet sidder i sin egen verden.

Men også når forældrene sidder med maskinen, kan det skade kommunikationen mellem forældre og børn, siger Lola og henviser til en forældre, der ikke lytter til, hvad barnet siger.

- Der har altid været det klassiske eksempel med forældre, der er koncentreret om en ting, og så ikke lytter til, hvad barnet siger, og derfor svarer på noget helt andet.

- iPads og telefoner har hjulpet til at forstærke denne manglende koncentration i vores samtaler.

Der er dog også positive ting ved iPads. Blandt andet er de et fremragende læringsredskab i skolen, mener Lola Jensen, der også fremhæver, at de kan være gode at sætte børn foran i ny og næ, hvis tingene brænder på.