Karl Johan Center Slagter i Albertslund blev sidste weekend udsat for en regulær shitstorm, hvor veganere gik amok på slagterens Facebook-side og gav butikken dårlige anmeldelser. Nu får butikken opbakning og kærlighed fra kunder og politikere.

Det kan virke underligt, at veganere kritiserer en slagter for kun at sælge kød. Det er imidlertid, hvad indehaver af Karl Johan Center Slagter i Albertslund, Jan Larsen, blev udsat for. Det skriver Albertslund Posten.

En række veganere valgte nemlig at rette deres vrede mod slagteren på Facebook, hvor de blandt andet brokkede sig over butikkens manglende veganske varer.

'Ingen veganske pølser - eller quinoa. Mega nederen butik...'

'Dyr er ikke mad.'.

'Hvis så mange er imod dyremishandling, hvorfor støtter de så samtidigt, at dyr bliver tvangsinsemineret, udnyttet, lemlæstet, slagtet og parteret? Vi mennesker spiser ikke dyr fordi det er en nødvendighed. Det handler ikke om overlevelse. Det handler kun om smag og bekvemmelighed, og det kan ikke retfærdiggøre vores grådige og uintelligente behandling af dem.'

Indehaver Jan Larsen fortæller til TV2 Lorry, at han tager situationen temmelig roligt. Han forklarer, at han ikke forstår, hvorfor veganerne har behov for at kritisere en slagterbutik.

»Hvis de kommer her og spørger efter veganske pølser eller andet, kan de få en gulerod,«  siger han til TV2 Lorry.

Det som ærgrer slagteren mest, er de dårlige anmeldelser som veganerne har givet butikken på Facebook, hvor scoren før lå på 4,9 (hvor fem er absolut topkarakter). Efter veganernes “aktion” røg den ned på 4,2.

»Det betyder ikke noget i forhold til vores faste kunder. Men det har stor betydning, når det handler om at få kontakt med nye kunder. Her er Facebook vigtig, og når kunderne så ser, at vi kun får 4,2, vælger de måske at handle et andet sted,« siger Jan Larsens søn, Peter, der styrer butikkens Facebook-side, til Albertslund Posten.

Efter shitstormen opfordrede butikken de faste kunder til at hjælpe dem tilbage ved at give gode anmeldelser. Det har nu skabt en decideret lovestorm, hvor kunderne øser gode anmeldelser ud over Karl Johan Center Slagter. Faktisk er butikkens karakter næsten tilbage på det niveau, den var før.

Heller ikke i politikerkredse er sagen gået ubemærket hen.

- ‘Helt ærligt! Fint nok, hvis nogle ikke vil spise kød. Det respekterer jeg. Jeg skal ikke tvinge nogen til at spise noget som helst. Men jeg er efterhånden ved at være godt og grundigt træt af denne anmassende veganer-bevægelse, der gør livet surt for en ganske almindelig slagter, der bare passer sit arbejde og sin butik. Hvem er den næste butik der skal udsættes for hetz?’, skriver Mattias Tesfaye (S) på Facebook.

Her får slagteren også opbakning fra Dansk Folkeparti Albertslund, der, i sympati med slagteren, vil dele gratis flæskesvær ud i Albertslund.

Peter Larsen har nu anmeldt anmeldt kritikerne til Facebook.