Lyt til artiklen

Statsministeren roser Cavlingvinderes serie "Hjem fra Krigen" for at forbedre krigsveteraners forhold.

Statsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) roser årets vindere af den prestigefyldte Cavlingpris, to journalister og en fotograf fra Jyllands-Posten, som fredag modtog prisen hos Dansk Journalistforbund.

Lars Løkke Rasmussen mener, at de tre prisvindere, journalisterne Asger Westh og Lars Nørgaard Pedersen og fotografen Stine Larsen, har været med til at give veteranpolitikken et ekstra skub i en bedre retning.

- Deres serie har sat fokus på en side af krigen, som ikke har været bredt kendt af befolkningen. Det arbejde, de har lavet, er vigtigt, fordi det har givet et rygstød til arbejdet med veteranpolitikken, siger statsministeren.

Featureserien "Hjem fra Krigen" har i flere end 100 artikler afdækket forholdene for sårede danske krigsveteraner. Cavlingvinderne har beskrevet danske soldater, der har levet af mad fundet i containere, der er flygtet fra hverdagen ud i danske skove, og som er blevet snydt for genoptræning.

- Vi skylder de hjemvendte en god behandling, men der har dog været brister. Det har featureserien været med til at vise, siger Lars Løkke Rasmussen.

De tre prisvindere lagde i deres takketale stor vægt på, at deres serie aldrig var blevet til noget uden de mange soldater, der ærligt har stået frem og fortalt deres historie.

/ritzau/