Der var brug for Hanne Bech Hansen i tilværelsen, mener forfatteren Camille Lindemann, der ligesom flere andre er chokeret over den tidligere politidirektørs død.

Tirsdag aften kom det frem, at den tidligere PET-chef og politidirektør hos Københavns Politi Hanne Bech Hansen er død, og det chokerede flere af de personer, der gennem livet har været tæt på hende.

For i næsten 20 år bestred Hanne Bech Hansen topposter inden for det danske politi, og i de efterfølgende år begav hun sig ud i et forfatterskab, hvor hun blandt andet skrev spændingsromaner samt bogen 'Heksehyl' - sidstnævnte med forfatteren Camille Lindemann.

»Jeg sad netop og tænkte, at jeg ville ringe til hende forleden dag, fordi det er lang tid siden, vi har talt sammen, og det næste, jeg hører, er, at hun er død. Det ryster mig, og jeg er ked af det, for hun var bare en, der skulle være her i tilværelsen. Jeg er chokeret over, at hun ikke er her mere,« fortæller en trist Camille Lindemann til BT.

Artiklen fortsætter under billedet.

Interview med Hanne Bech Hansen og Camilla Lindemann om magt og kærlighed..
Interview med Hanne Bech Hansen og Camilla Lindemann om magt og kærlighed.. Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Vis mere

De to mødte hinanden i 2011, hvor de påbegyndte arbejdet på 'Heksehyl'. Forinden havde de ikke noget nærmere kendskab til hinanden, men Camilla Lindemann var en stor beundrer af den tidligere politidirektør, og det var en af grundene til, at hun selv tog kontakt til Hanne Bech Hansen.

»Hun var jo en sej kvinde, og jeg havde stor respekt for hende. Vi tilbragte mange timer sammen, da vi skrev bogen, og vi havde det utroligt sjovt sammen, fordi Hanne var en sjov kvinde,« fortæller hun.

Men trods deres medforfatterskab så vil Camilla Lindemann ikke betegne de to som veninder, for Hanne Bech Hansen var ikke en, man bare lige blev veninder med.

Hun var derimod en kvinde, man altid kunne komme til, hvis man var i nød.

Mistede sin mand

Hanne Bech Hansen var gift med overlægen Jørgen Bech Hansen frem til 2002, hvor han pludselig dør af en blodprop. Forinden havde der ingen tegn været på sygdom, men da han pludselig fik smerter i skulderen bragte Hanne Bech Hansen sin mand på skadestuen.

»På skadestuen ville de køre ham væk, men han når at sige til hende: 'Tag mine briller, dem får jeg ikke brug for', og det var det sidste, hun hørte fra ham. Få timer efter, var han død,« siger Camilla Lindemann, der aldrig glemmer den dag, hvor Hanne Bech Hansen fortalte historien.

»Hun (Hanne Bech Hansen, red.) fortalte gribende, hvordan det var at køre sin mand på skadestuen og tage hjem med hans ting i en plastikpose bagefter, og hvordan hun ugen efter hentede nogle billeder hos fotografen. Billederne var fra en fest, som de to havde været til kort forinden. De havde en kæmpe respekt for hinanden.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Politidirektør Hanne Bech Hansen og chefpolitiinspektør Per Larsen er med til beboermøde i Korsgadehallen på Nørrebro tirsdag aften d.10. marts 2009, hvor Københavns Kommune har indkaldt til stormøde for at drøfte, hvad byen konkret kan gøre for at stoppe skyderierne.
Politidirektør Hanne Bech Hansen og chefpolitiinspektør Per Larsen er med til beboermøde i Korsgadehallen på Nørrebro tirsdag aften d.10. marts 2009, hvor Københavns Kommune har indkaldt til stormøde for at drøfte, hvad byen konkret kan gøre for at stoppe skyderierne. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hanne Bech Hansens hårde ydre betød også, at hun ofte var genstand for humoristiske indslag i blandt andet Cirkusrevyen, hvor hun blandt andet blev parodieret af Ulf Pilgård, og derudover blev kaldt for Hanne 'Smæk' Hansen.

Det var imidlertid ikke noget, der gik hende på, fortæller Camilla Lindemann. Hun tog med et smil og syntes blot, det var sjovt.

Tidligere kollega: Stort tab

Med sine mange år inden for politiet nåede Hanne Bech Hansen også at gøre et indtryk på flere kollegaer. Det gjaldt blandt andre Hans Jørgen Bonnichsen, der var operativ chef hos PET i ni af de år, Hanne Bech Hansen var politidirektør

De to havde et tæt samarbejde i forbindelse med den generelle sikkerhedssituation i Danmark, og da den tidligere amerikanske præsident George Bush besøgte Danmark.

»Jeg må erkende, at da jeg læste om hendes død i morges, så følte jeg, det var et stort tab. Hun var efter min opfattelse en ganske enestående leder og en flot repræsentant for dansk politi,« fortæller han til BT.

Og den opfattelse lader til at gå igen hos flere andre, der gennem tiden har haft et samarbejde med Hanne Bech Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Justitsminister Brian Mikkelsen er mødt op for at sige farvel til Hanne Bech Hansen ved hendes afskedsreception på Politigården i København fredag d. 19 juni 2009.
Justitsminister Brian Mikkelsen er mødt op for at sige farvel til Hanne Bech Hansen ved hendes afskedsreception på Politigården i København fredag d. 19 juni 2009. Foto: Claus Bech
Vis mere

»Hun leverede altid, fordi hun var så dygtig, og kunne høre, hvad fuglene sang. Jeg kunne lide hendes humør og hun var altid glad. Det var tit, jeg kom cyklende til ministeriet, og hun kom kørende i sin åbne sportsvogn, og dyttede af mig,« siger tidligere justitsminister Brian Mikkelsen, der sidst så hende for nogle måneder siden og er meget overrasket over hendes død.

Hanne Bech Hansen døde 77 år gammel.