Lise Nørgaard har haft indbrud i sin lejlighed i Skodsborg. Arkivfoto: Camilla Rønde
Lise Nørgaard har haft indbrud i sin lejlighed i Skodsborg. Arkivfoto: Camilla Rønde Foto: Camilla Rønde

Da Lise Nørgaard vendte hjem til sin lejlighed efter en nytårsfrokost 30. december, opdagede hun til sin gru, at der havde været indbrud i lejligheden.

Sølvtøj for flere hundrede tusinde kroner er blevet stjålet af ukendte gerningsmænd fra forfatteren Lise Nørgaards lejlighed i Skodsborg, Nordsjælland.

- De har taget alt mit sølvtøj. Fine ting som jeg har fået og arvet siden 1935, hvoraf en del har stor affektionsværdi for mig, fortæller hun til BT.

Den 96-årige forfatter er stadig rystet over indbruddet, som hun dog også er i stand til at tage med karakteristisk selvironi.

- Det er en grim oplevelse for en gammel kone som jeg, siger Lise Nørgaard, der ikke kunne komme ind i sin lejlighed, fordi tyvene havde sat sikkerhedslåsen på indefra, efter de var brudt ind via altanen.

Hun måtte derfor have hjælp fra sin datter Bente og svigersønnen Per, der svingede sig op på hendes altan, hvor døren stod åben.

I lejligheden var det meste rodet igennem af indbrudstyvene, der med dreven professionalisme var gået direkte efter de mest kostbare og lettest omsættelige ting.

- Jeg er gudskelov intakt, og det samme er mine børn, børnebørn, oldebørn og alle deres hunde. Det trøster jeg mig med, og det er jo trods alt ting. Men der var en del, som har stor affektionsværdi, fordi det er noget, jeg har fået og arvet gennem mange, mange år. Blandt andet en konfekt-skål i sølv, hvor der stod ’fra Unna og kone, Helsingør’. Det var et gammelt, kært arvestykke fra min mor, siger den gæve forfatter, der også fik stjålet 800 euro i kontanter samt smadret én af fem Aluminia-tallerkner, der hang på hendes væg.

- Det var en antik Aluminia, som de åbennbart har revet ned, da de kom ind. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke var hjemme, for jeg har altid sagt, at hvis der kom nogen ind ad vinduet, så ville jeg give dem én i gokken med den meget tunge statuette, jeg fik, da jeg modtog Ingeborg-prisen. Det fik jeg desværre ikke lejlighed til, smiler Lise Nørgaard.

- Tyvene har båret det hele væk i min store Louis Vuitton-kuffert, så det hele har set meget troværdigt ud, da de gik, siger Nørgaard.

Læs hele interviewet med Lise Nørgaard i BT søndag

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.