Er din hjemmeside blevet ramt, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Siden september er tusindvis af danske hjemmesider blevet ramt af en art hackerangreb, hvor linkbomber på sider med ofte pornografisk indhold har gjort livet besværligt for ejerne af hjemmesiderne. Mange virksomheder har som konsekvens af angrebet mistet brugere og indtægter, da deres placering i Google-søgninger er styrtdykket.

Mandag advarede Rune Hansen, CEO hos OnlinePartners, mod det omfangsrige angreb, der har ramt tusindvis af danske virksomheder. I en pressemeddelelse fra Hififreaks.dk, som er blandt de ramte, forklarede han:

»Det er linkspam eller en form for linkbombe, der resulterer i negativ SEO for virksomhederne. Normalvis er det få virksomheder, der bliver ramt, som en ond handling. Men det her er autogenereret og omfatter over 1000 virksomheder. I mine 11 år i branchen har jeg aldrig set et så massivt angreb, hvor der bliver linket fra så mørke sider af internettet,« sagde Rune Hansen.

En anden dansk virksomhed, som er blevet ramt i det omfattende angreb, er Bolius - Boligejernes Videnscenter. Hjemmesiden bolius.dk har gennem et længere stykke tid været en af blot mange danske sider, som linkbomben har ramt. Kommunikationsmedarbejder hos Bolius Anders Rosenqvist har tidligere beskæftiget sig med det, det hele drejer sig om; SEO - 'søgemaskineoptimering' - som går ud på at optimere sin placering i Google-søgninger.

I forbindelse med at Bolius blev ramt af det, Anders Rosenqvist kalder en 'negativ gene', har han sat sig grundigt ind i, hvad angrebet går ud på.

»Vi har oplevet at blive ramt af linkspam - og det er der rigtig mange danske hjemmesider, der har. Der er også en god chance for, at I på BT og MX er blevet ramt. Det er bare ikke sikkert, I har opdaget det,« siger Anders Rosenqvist.

Hos Bolius blev Anders Rosenqvist opmærksom på problemet, da han tilbage i september måned læste en blog om angrebet, der er sat i gang af få individer, men så reelt gennemføres af såkaldte 'bots' - et program, man kan få til at udføre specifikke opgaver - eksempelvis linkbomber.

»Da jeg blev opmærksom på problemet, tjekkede jeg, om vi var ramt - og det var vi. Der var cirka 150 sider med forbudt-for-børn-ting, der linkede til vores side. Herefter tog vi kontakt til Google for at gøre opmærksom på problemet - men siden er der kommet nye sider til,« siger han.

Bolius er ikke så hårdt ramt, da de har ekspertise på området, men det er der formentlig mange både store og mindre virksomheder, der ikke har. Og her er Anders Rosenqvists råd ret enkelt:

»Snak med en professionel på området eller få uddannet medarbejdere i SEO.«

Er din hjemmeside blevet ramt, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.