Øjenvidne. Knut S. Helstad, Charlottenlund fortæller, at en lille pige blev bjærget fra Oslo-båden omkring midnat natten til lørdag.

Han var sammen med sin hustru og fem-årige søn ombord på båden, og havde en kabine med stor udendørs balkon på dæk 10.

»Det var lige omkring midnat, hvor vi pludselig ser en helikopter komme tættere og tættere på færgen. Da den bliver i luften omkring færgen, tænker vi, 'hold da kæft, er der mon en passager, der er faldet i vandet',« fortæller Knut S. Helstad.

Han er til daglig leder af en kombineret vuggestue og børnehave, og han fortæller, at hans femårige søn var meget begejstret for at se en helikopter på så nær hold, selvom det var 'synd' for patienten.

»Det så ret fantastisk ud, så min søn fulgte med fra vinduet og jeg gik ud på balkonen og filmede. Det hele varede måske en halv times tid. Først firede de lægen ned, og mens han var hos patienten ca 20 minutter, holdt helikopteren sig 100 meter oppe i luften. Den landede aldrig,« siger Knut S. Helstad.

Familiens balkon lå øverst oppe på færgen, så Knut S. Helstad har ingen fornemmelse af, hvordan resten af passagererne reagerede på bjærgningen.

»Der var heller ikke nogen, der sagde noget i højtalerne. Det var kun, fordi det hele skete lige uden for vort vindue, at vi opdagede det,« siger Helstad.

Informationschef Gert Jakobsen fra DFDS bekræfter, at bjærgningen har fundet sted.

»Det sker en gang imellem, hvis folk bliver så syge, at vurderingen er, at det kræver behandling på land. Vi har et system, der hedder Radio Medical, hvor vi er i radioforbindelse med et lægehold på land. Det vil altid være tale om en individuel vurdering af, om situationen er så alvorlig, at det kræver behandling på hospital,« siger Gert Jacobsen.

Han fortæller, at der var tale om en lille pige, der havde så høj feber, at man frygtede for hendes helbred, og man for en sikkerheds skyld valgte at fragte hende til et sygehus i Göteborg, hvor læger kunne se på hende.