Den seneste arbejdskraftundersøgelse fra Danmarks Statistik viser en nedgang i ledigheden i 3. kvartal. Ledigheden ifølge denne undersøgelse er nu på 7,7 pct.

Der er lidt færre arbejdsløse i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge arbejdskraftundersøgelsen (AKU) faldt den sæsonkorrigerede AKU-ledighed i tredje kvartal 2012 med 9.000 personer i forhold til foregående kvartal.

Det sæsonkorrigerede antal AKU-ledige var på 219.000 personer, hvilket svarer til 7,7 pct. af arbejdsstyrken. Tallene i arbejdskraftundersøgelsen bygger på interview med cirka 21.000 danskere.

Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Lone Kjærgaard mener ikke, at man skal glæde sig alt for meget over de nye tal.

"Tallene for beskæftigelsen kaster nemlig i den grad grus i maskineriet. I tråd med, hvad anden statistik også viste os i går, fortsætter beskæftigelsen nemlig med at falde," siger Lone Kjærgaard.

"Og der er her tale om et fald på 13.000 personer. Det er ganske alvorligt i lyset af, at vi ser fald kvartal efter kvartal. Faldet i ledigheden hænger altså ikke sammen med, at der er kommet flere job herhjemme," siger Lone Kjærgaard.

Ledigheden i arbejdskraftundersøgelsen kan ikke direkte sammenlignes med de tal for ledigheden, som Danmarks Statistik udsender en gang om måneden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.