Ejendomsmægler Jan Fog døde i går kl. 17.30 af kræft. Den dygtige kendismægler levede sit liv med et smil på læben.

Altid parat til at udtale sig til medierne med indsigtsfulde kommentarer og begavede analyser, og kendt af de fleste blandt andet fra tv-programmet ’Liebhaverne’. Han var manden, der altid havde fingeren på boligpulsen i Whisky-bæltet nord for København. Selv levede han det meste af sit liv i sin 450 m2 store strandvejsvilla fra 1920. Med 12 værelser og tre beboere: Jan Fog selv, hans husholderske og den 12 år gamle bassethund Hannibal.

Men bag det glade og sorgløse ydre gemte der sig også en anden Jan Fog. En mand, som kunne være både hård og hidsig, men også følsom. De helt nære venner beskrev ham som en, der gavmildt forærede sin mor og bror dyre biler, men som sparede på køkkenrullen og altid valgte den største svinemørbrad til prisen, når han handlede. En mand, som elskede sine venner, sine fester og sin frihed. Som sagde, at han var ’en lykkelig mand’ – men øjeblikke senere afslørede, at han ’nogle gange også er ensom’, når han sad alene med sin hund i sin kæmpevilla om aftenen.

»Jan kan godt være to personer. Når han arbejder hårdt, kan han godt være meget stresset og fare rundt, men når han ikke er det, så er han noget af det mest afslappede nord for Alperne,« sagde Pedro Hayman, der i mere end 40 år var nær ven med ejendomsmægleren i etinterview med BT.

I december 2013 satte Jan Fog punktum for sit ungkarleliv. Da blev han viet til sin 17 år yngre ekskæreste Charlotte Juul. På dagen, da parret netop var blevet gift, sagde han til BT:

»Selvfølgelig er jeg en glad mand. Jeg ville da være dum, hvis jeg ikke var glad. Nu er vi blevet gift og sidder med en fantastisk middag med en ligeså fantastisk 30 år gammel gran cru rødvin, som passer med den tid, jeg har kendt Charlotte.«

Fandt sammen igen

Den dengang 64-årige eftertragtede ungkarl Jan Fog fandt sammen med den kvinde, han mange år forinden havde været kæreste med.

Men dengang Charlotte Juul mødte Jan Fog første gang, var hun kun 17 år, gik i gymnasiet og gad absolut ikke den smarte ejendomsmægler i den opsigtsvækkende Porsche.

»Det var et problem. Fordi jeg ikke kunne lide, at han havde alle de her penge og var rig, og han førte sig frem. Det sagde mig ikke en skid,« fortalte Charlotte Juul i TV2-dokumentaren ’Jan Fog – Hele historien’ fra 2011.

Derfor prøvede hun så vidt muligt at holde forholdet med den velhavende ejendomsmægler, som hun endte med at blive hovedkulds forelsket i, skjult for nysgerrige naboer.

»Han måtte ikke hente mig foran mit hus eller min lejlighed. For jeg synes, at det var pinligt, hvis folk så, at jeg kendte en, der havde en Porsche,« sagde Charlotte Juul.

Deres ægteskab var lidt anderledes end de flestes:

»Han er både min far, min gamle ægtemand, min ven og min gamle onkel. Det er som om, at han er alle funktioner,« fortalte en ærlig Charlotte Juul i et senere interview.

Selv forklarede Jan Fog med en skælmsk undertone om årsagen til ægteskabet:

»Charlotte har i mange år hjulpet mig med mit firma, hvor hun stadig er ansat. Jeg har i mange år synes, hun skulle overtage det, jeg har skabt. Ved at gifte os slipper vi jo for at betale skat, som man skulle have gjort ved eksempelvis at skrive et testamente.«

Desværre for parret blev Jan Fog ramt af kræft, samme år de blev gift. Manden med det altid lyse sind, erkendte i BT, at det var hårdt at fortælle det til sine nye hustru:

»Det sværeste for mig var da også at fortælle Charlotte og mine venner, at jeg var ramt af den sygdom og samtidig forklare dem, at de skulle lade være med at frygte noget, for det er sgu ikke noget. Det var det svære, for alle maler fanden på væggen.«

Jan Fog blev 66 år.