En video af tre ulvelignende dyr, der luskede rundt på en landevej ved Holstebro, gik mandag aften viralt på Facebook. Nu viser det sig, at der slet ikke er tale om ulve - og dyrene er nu kommet hjem igen.

Det skriver TV Midtvest.

Mystikken begyndte at sprede sig, da Leif Kristensen fra Fårbæk i Midtjylland lagde en video på Facebook, som hans hustru havde filmet, da parret kom kørende på landevejen mellem Holstebro og Vinderup.

Her ser man tre store ulvelignende dyr, der pludselig vader ud foran bilen. Ugeneret af den livlige aktivitet på motorvejen og de skarpe forlygter slentrer de frem og tilbage flere gange, så Leif Kristensens hustru har rig mulighed for at filme dem tæt på.

Og det fik hurtigt skabt debat. For var det vilde glubske ulve, som nordjyderne havde fået besøg af?

I kommentarfeltet til videoen er der flere, der påpeger, at der nok mere er tale om hunde. Men Leif Kristensen, som så dem med sine egne øjne, er knap så skråsikker.

»Der var et øjeblik, hvor en af dem stod direkte med front mod os, og den havde bisserne fremme. Sådan nogle bisser har hunde ikke, og de havde gule øjne,« siger Leif Kristensen til TV Midtvest.

Tirsdag aften har det dog vist sig, at besøget var knap så eksotisk og skræmmende. Der var nemlig tale om tre ganske almindelige hunde, som var løbet hjemmefra, skriver TV Midtvest, som har talt med hundenes ejere.

»De er i løbetid og var spærret godt inde, men de har alligevel gnavet sig ud. De er heldigvis hjemme igen og har det godt. Jeg er glad for, der ikke er sket dem noget,« siger Ruth Nielsen.

Hundene - en tjekkoslovakisk ulvehund og to af racen alaskan malamute - er før sluppet ud, men ejeren understreger, at de er ganske fredelige.