Lego-arvingen og OL-deltageren Agnete Kirk Thinggaard viser, at hun satser benhårdt på en karriere som sportsstjerne ved at købe en af verdens bedste heste.

Danmarks rigeste familie, familien Kirk Kristiansen, der ejer Lego, har en kæmpe passion for heste. Og derfor var det også en livslang drøm, der gik i opfyldelse for både den 33-årige Agnete Kirk Thinggaard og hendes far, Lego-overhovedet Kjeld Kirk Kristiansen, da hun sidste sommer blev udtaget til det danske OL-hold i dressur.

Men selv om det ikke blev til medaljer til Kjeld Kirk Kristiansens yngste datter ved sommerens OL, så tyder meget på, at det ikke var sidste gang, at Agnete Kirk Thinggaard kommer til at dyste blandt verdens bedste.

Den dygtige rytter har nemlig lige udvidet sit hestehold med en af verdens bedste dressurheste. Ifølge hestemediet eurodressage.com har Lego-arvingen nemlig købt Atterupgaards Orthilia, som var med til at vinde hold-sølv til Storbritannien under OL i Rio de Janerio.

Den 12-årige hoppe er avlet i Danmark, men blev i 2013 købt af den britiske rytter Fiona Bigwood, som er gift med den danske dressurrytter Anders Dahl. Anders Dahl repræsenterede Danmark under OL og red dermed mod sin kone i dressurkonkurrencerne.

Det fremgår ikke af Eurodressage.com, hvor meget Agnete Kirk Thinggaard måtte slippe for at sikre sig den dygtige, mørkebrune hoppe, men det er ikke unormalt, at heste af den kaliber bliver solgt for tocifrede millionbeløb.

Agnete Kirk Thinggaard er da også yderst begejstret for sit køb. Det beretter hun overfor hestemediet Ridehesten.com:

»Tille er en fantastisk hest med en enorm gålyst, power og et super godt sind. Der findes ikke så mange færdige Grand Prix-heste af den kaliber, som man forholdsvist nemt kan sætte sig op på og indrette efter sit eget system. Jeg var solgt med det samme! Tille er meget velredet og veluddannet, og jeg har stor respekt for det arbejde, Fiona har gjort med hende. Nu håber jeg, at jeg kan få et lige så godt samarbejde med den smukke hoppe,« siger hun til hestemediet.

Agnete Kirk Thinggaard har gjort noget af en lynkarriere i toppen af dansk dressursport, efter at hun genoptog ridningen de seneste år.

Hun var allerede i sine teenageår en talentfuld rytter og vandt blandt andet de nordiske mesterskaber i dressur, men i begyndelsen af det nye årtusinde lagde hun ridningen på hylden og satsede i stedet på sit studie og på at stifte familie med sin mand, berideren Claus Thinggaard.

Efter at have fået tre døtre og færdiggjort sin bachelorgrad i psykologi, besluttede den talentfulde rytter for nogle år siden atter at genoptage dressursporten. Hun købte godset Julianelyst ved Horsens, erhvervede sig nogle topheste, og hurtigt blev hun en del af den danske dressurtop.

I forbindelse med sin OL-deltagelse fortalte Agnete Kirk Thinggaard til BT, hvorfor det er hende – og ikke hendes mand, som også er en dygtigt rytter, der konkurrerer på det høje niveau.

»…Vi har valgt, at der kun er en af os, der kan gøre det (konkurrere på højt plan, red.) af gangen, da vi har tre små børn. Så vi har lavet en forventningsafstemning og blevet enige om, at det er mig, der rejser meget og jagter alle de her stævner, udtagelser og kvalifikationer, og så passer han forretningen og børnene derhjemme. Vi har også et stort landbrug. Og så er han mere til rådighed for børnene i de perioder, hvor jeg rejser meget,« fortalte Agnete Kirk Thinggaard.

Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre voksne børn, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard ejer i fællesskab 75 procent af legetøjskoncernen Lego. Familien er ifølge Berlingske Business’ årlige opgørelse Danmarks suverænt rigeste, og deres formue anslås til at være på over 145 milliarder kroner.