På to år er antallet af børn, der bliver smittet med virusset HIV, faldet med næsten 25 procent. Særlig i seks afrikanske lande er antallet faldet drastisk.

Antallet af børn på verdensplan, som bliver smittet med HIV, er faldet markant i løbet af de seneste par år.

Ifølge en rapport fra FNs organisation til bekæmpelse af AIDS, UNAIDS, er antallet af børn, der bliver smittet med HIV således faldet med 24 procent i løbet af en periode på to år. I 2009 blev 430.000 børn smittet, mens tallet for 2011 er væsentligt lavere, nemlig 330.000.

UNAIDS arbejder med en målsætning om, at verden skal have en AIDS-fri generation i 2015, og det er et mål, der er inden for rækkevidde, forklarer informationschef i Unicef Danmark, Karin Aaen, i en pressemeddelelse.

- Vi er tættere på, end vi nogensinde har været før. Hvis vi skal nå i mål, er det vigtigt, at alle gravide HIV-testes og kommer i behandling, hvis testen er positiv. Vi er jo heldigvis et sted i dag, hvor et barn ikke behøver at få HIV ved fødslen, fordi der findes så billig og effektiv medicin, oplyser Karin Aaen.

Det store fald i antallet af børn, der bliver smittet, bliver hjulpet på vej af særligt seks afrikanske lande, hvor tallet er faldet markant, påpeger FN-organisationen i sin rapport.

I landene Burundi, Kenya, Namibia, Sydafrika, Togo og Zambia har man således reduceret HIV-smitten blandt børn med 40 procent i løbet af to år. Ifølge UNAIDS skyldes det blandt andet bedre adgang til sundhedsydelser og mere oplysning, at tallet er faldet her.

FN-organisationen oplyser, at omkring 230.000 børn døde af AIDS-relaterede sygdomme i 2011. Lørdag er det World Aids Day, hvor der bliver sat fokus på sygdommen over hele verden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.