Dansk Folkepartis præst Jesper Langballe kaldte onsdag homoparader for ’frastødende’. Nu svarer arrangørerne igen ved at fotomanipulere ansigtet af ham på en halvnøgen mandekrop.

Jesper Langballe har nægtet at deltage i den årlige homoseksuelle parade ’Copenhagen Pride Parade’ på grund af sin holdning til paraderne.

- Hos Priden har man overvejet, hvordan det ville se ud, hvis Langballe deltog i Paraden i år. En grafiker har hurtigt stykket et billede sammen, der viser, hvordan DFs højtråbende præst kunne se ud, hvis han deltog, skriver arrangørerne af Copenhagen Pride Parade i en pressemeddelelse, der pointerer, at det er vigtigt at svare igen med humor.

- Langballes udtalelser er ofte under bæltestedet, uanset hvilken minoritet han tordner imod. Han er ofte ufrivilligt morsom, siger Ole Santos som er formand for paraden.

Jesper Langballe mener dog ikke, at han har ramt under bæltestedet.

- Jeg mener ikke, at det er under bæltestedet. Ellers ville jeg jo ikke sige det. De må være meget nærtagende, siger han.

Han mener, at alle parader, der handler om at skilte med sin seksualitet, er frastødende. Også hvis paraden er for heteroseksuelle.

- Der er simpelthen bare noget, der hedder blufærdighed. Selve tanken, om at gå i et kollektiv og skilte med sin seksualitet, er frastødende. Det gør det ikke bedre, at de går klædt uanstændigt på. Jeg bryder mig ikke om det, siger han.

Arrangørerne for Copenhagen Pride Parade, der begynder den 21. august, kalder hans inddragelse af heteroseksuelle parader rent spin.

- Der findes ikke heteroparader, hvor der kæmpes for en seksuel minoritets rettigheder til ligestilling vedrørende adoption og ægteskab. Langballes heteropointe er kun med for at få lov til at kalde homoparader for frastødende, skriver de i pressemeddelelsen, med billedet af Jepser Langballe som paradedeltager.

Jesper Langballe mener på ingen måde, at arrangørernes fotomanipulation er god humor. Tvært imod.

- Når man laver sådan nogle manipulerede billeder, så afslører man sin underlødighed. Det kan umuligt gavne de homoseksuelles sag, for der er sikkert mange lige som mig, der også bliver frastødt, siger han.

Tidligere onsdag måtte en presseansat i DF undskylde for det som DFs egen pressesekretær Søren Søndergaard selv kaldte upassende ytringer om homoseksuelle, da en intern mail til Blixt og Adelsteen røg ud til det danske pressekorps.

I den sammenhæng udtalte Jesper Langballe at homoparader er frastødende.