Ørsted Vandværk og Knebel Vandværk, der ligger nær Randers og Aarhus, har mandag konstateret coliforme bakterier i vandet.

Det skriver TV 2 Østjylland ligesom Norddjurs Kommune oplyser det på deres Facebookside.

'Ved almindelig drikkevandskontrol på Ørsted Vandværks ledningsnet er der blevet påvist forurening med bakterier. I kontrollen blev der påvist coliforme bakterier og kimtal ved 22 grader,' lyder det på Norddjurs Kommunes Facebook-side.

Fundet af de farlige bakterier betyder, at alle borgere i området, der er koblet til de to vandværker, skal koge vandet inden brug. ifølge vandværkspasser Claus Nielsen, drejer det sig om 860 husstande ved Ørsted Vandværk, mens det ifølge TV 2 Østjylland drejer sig om godt 500 husstande i Knebel.

Claus Nielsen fortæller til BT, at man ikke har været i stand til at lokalisere forureningen, ligesom man heller ikke ved, hvorfor vandet er forurenet.

»Der er en utæthed et sted, og den skal vi have lokaliseret. Der går nok tre til fem dage, inden vi har fundet sted og fået taget nogle prøver, og så går der nok yderligere én til to dage, før vi har fået analyseret prøverne,« siger han og tilføjer:

»Men problemet er jo, at vi ikke ved, hvor vi skal lede.«

Han anbefaler, at man lader vandet koge i et minut, så man er sikker på, at bakterierne er væk.

Coliforme bakterier kan være sygdomsfremkaldende, derfor skal man kontakte læge, hvis man har drukket vandet og begynder at føle ubehag.