____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Selv om brødet bagt efter samme opskrift betaler københavnere og jyder vidt forskellige priser for brød i Lagkagehuset.

Ifølge en rundringning, som politiken.dk har lavet, koster et stort formbrød 33 kroner i de københavnske butikker, mens brødet i de jyske butikker - med undtagelse af den i Aarhus - koster 22 kroner. Samtidig koster en lille caffe latte samme steder henholdsvis 32 og 21 kroner.


Størstedelen af produkterne i Lagkagehusets 27 filialer er ens, mens dele af udvalget varierer fra butik til butik - særligt i forhold til den enkelte butiks lokalitet, for eksempel er der flere økologiske brød i butikkerne i København og mere brunsviger på de fynske hylder.Hos Lagkagehuset forklarer direktør Peter Bruun, at forskellene skyldes hvilke priser, vi er vant til.



Læs også: 5 madvarer der er værre end hvidt brød

- Vi arbejder som den lokale bager, hvor brødet bliver slået op på hver sit bageri - med undtagelse af den på Strøget. Derfor har vi også tilpasset os det lokale markedet og tager samme priser som den lokale bager. Hvis man tror, at vi er en industriel kæde, som laver tingene ét sted og bare pumper det ud i landet, så kan jeg godt forstå, hvis man undrer sig, siger direktør i Lagkagehuset Peter Bruun til bt.dk.

- I København har man nogle andre omkostninger, for eksempel koster det mere at drive et bageri i København end i Rødekro. Det er ikke priserne på korn og mel, som er forskellige - det er for eksempel lønninger og husleje, for der skal mere til at drive bageri end mel og vand. Vi tjener derfor ikke mere på at drive bageri i København, siger Peter Bruun til bt.dk.

Kan jyderne forvente københavnske priser i fremtiden?

- Vi tager udgangspunkt i det lokale, så vi vil stadig over tid have regionale forskelle. Jeg synes ikke, at jyderne skal betale mere, hvis omkostningerne ikke er der, siger han til bt.dk.HVAD MENER DU OM PRISFORSKELLEN I DE TO LANDSDELE? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER