Et forældrepar fra Tårs blev mandag dømt til at skulle betalte 97.000 kroner tilbage til Hjørring Kommune. Det var bl.a. Facebook, der var med til at afsløre det sociale bedrageri. (Arkivfoto)
Et forældrepar fra Tårs blev mandag dømt til at skulle betalte 97.000 kroner tilbage til Hjørring Kommune. Det var bl.a. Facebook, der var med til at afsløre det sociale bedrageri. (Arkivfoto) Foto: SHAH MARAI

Man skal passe på med at lægge feriebilleder af sig selv og sin samlever på Facebook, når man ved kommunen står registreret som separeret. Det erfarede et par fra Tårs ved Retten i Hjørring mandag.

Her stod de tiltalt for socialt bedrageri for godt 400.000 kroner. Det skriver Nordjyske.

Mellem 2007 og 2011 skulle den nu 37-årige kvinde angiveligt have modtaget forhøjet børnetilskud, boligstøtte og friplads i institution til sine fem børn, efter at hun var blevet separeret fra sin nu 46-årige mand. Påstanden var, at parret fortsatte deres samliv, efter de var blevet separeret. Politiet havde dog kun håndfaste beviser for, at de fra 2010 igen levede sammen.

Og her var det bl.a. Facebook, der sladrede.

- Det var blandt andet feriebilleder på Facebook og naboer, der kunne bevidne at parret på det tidspunkt fandt sammen igen uden at få justeret de offentlige ydelser, fortæller anklager Jette Rubien til Nordjyske.

Instagram-pix

FB2

Parret erkendte da også i retten, at de havde fundet sammen igen i 2010 og slap med at skulle betale 97.000 kroner tilbage. Oven i hatten fik de hver en betinget dom på tre måneders fængsel. Ingen af dem ankede dommen.

Det er ikke første gang, at Hjørring Kommune afslører bedragere. I 2011 afslørede kommunens kontrolteam socialt bedrageri for i alt 4,2 millioner kroner fordelt på 45 sager.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.