Over en million danskere så med, da fjerde afsnit af DR1's store dokumentarserie 'Historien om Danmark' rullede over skærmen søndag i bedste sendetid. Men undervejs i afsnittet om den tidlige middelalder var mange sønderjyder ved at få aftenkaffen galt i halsen.

DR havde nemlig begået noget af en geografisk brøler og placeret Sønderborg omkring 50 kilometer længere sydpå, end byens korrekte placering. Dermed kom den over 900 år gamle by fejlagtigt til at ligge i det nuværende Tyskland på DR's kort. Nærmere bestemt der, hvor byen Eckernförde ligger.

Og selvfølgelig blev det bemærket på de sociale medier. Blandt andet af den tidligere skatteminister Benny Engelbrecht (S) og journalisten Nikolaj Vraa.

DR har lagt sig fladt ned og undskyldt fejlen overfor Sønderborg. Det skriver journalist Karen Lerbech, som arbejder med netop 'Historien om Danmark', på Twitter:

DR hostede endda op med en kvajekage til foreningen af sønderjyder i det storkøbenhavnske område, 'Synnejysk Ambassade'.

'Nuvel - det er tilladt at fejle. Undskyldningen er accepteret, men lad det ikke ske igen!,' skriver 'Synnejysk Ambassade' med et glimt i øjet på Facebook.

Så skulle alt vist være godt igen - i hvert fald indtil DR næste gang bliver fanget i endnu en brøler af 'Historien om Danmark's mange opmærksomme seere.