10 år efter at Jyllands-Posten trykte de stærkt omdiskuterede Muhammed-tegninger, som førte til Muhammed-krisen og afbrænding af Dannebrog, bringer avisen igen sindene i kog.

På 10-årsdagen bringer avisen den præcis samme forside - med den forskel, at de 12 karikaturtegninger er erstattet af tomme hvide bokse.

Det har medført en voldsom debat på Jyllands-Postens Facebook-side.

»Tryk skidtet - eller hold mund. Tag for pokker dog standpunkt,« skriver Trine Hollerup Grosen i en kommentar.

Læs også:

Stig Mogensen går skridtet videre.

»Ytringsfrihedens nekrolog?« spørger han.

Men mange angriber også Jyllands-Posten for igen at puste til den ild, som Muhammed-tegningerne førte til for 10 år siden, hvor mange muslimer både her i Danmark og resten af verden var stærkt utilfredse med, at Profeten Muhammed blev afbilledet, hvilket er forbudt ifølge Islam.

»Hvorfor bliver I ved? Det er forkasteligt, at I ikke respekterer andres tro og stadig koger suppe på den historie,« skriver Rikke Hedengran Sigen.

Læs også:

Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen forklarer i kommentaren '10 år efter - på en anden måde', hvorfor avisen vælger at genoptrykke forsiden, men ikke tegningerne.

»I de senere år har vi åbent og ærligt vedkendt os, at Jyllands-Postens position er så speciel og så udsat, at vi ikke kan trykke hverken nye eller gamle tegninger af profeten Muhammed,« skriver Jørn Mikkelsen.

»Det gør lige ondt hver gang. Det koster lige megen overvindelse hver gang. Hver gang føles det som et overgreb på vores journalistiske integritet. Der er bare ingen vej udenom, hvilket så også i sig selv er det bedste bevis på, hvor truet ytringsfriheden i dag er i et åbent samfund som det danske. Mindst af alt er der grund til at forsøge at tale udenom,« fortsætter han.

Læs også:

Vreden over karikaturtegningerne førte til en diplomatisk krise mellem Danmark og flere muslimske lande for 10 år siden.

Under Muhammed-krisen blev danske flag brændt af og danske virksomheders produkter boykottet og flere muslimske lande forlangte en undskyldning fra den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Flere af tegnerne blev truet på livet og Kurt Westergaard er blevet udsat for drabsforsøg. I dag lever han stadig under politibeskyttelse.