»Elsker du også december med flæskesteg, glögg og konfekt? Det gør vi! Men for at kunne nyde de fede og søde sager med god samvittighed og uden at skulle på en stram slankekur i januar, skærer vi helt ned på sukkeret i november måned.«

Sådan begynder iform deres artikel, hvor de opfordrer læserne til at gå med på deres #NoSugar-bølge og sammen motivere hinanden til at modstå sukkertrangen. Det møder en massiv kritik på de sociale medier.

Flere mener nemlig, at det ikke er i orden, at sundhedsmagasinet anbefaler forbud, inden man ifølge dem 'overspiser'.

En bruger på Facebook ved navn Mette Nielsen skriver:

'Fucking god ide at holde liv i ideen om dårlig og god samvittighed ift mad,' skriver Mette Nielsen ironisk og tilføjer:

'I skulle skamme jer.'

En anden kritiserer på Facebook, at rådet kommer fra et sundhedsmagasin.

'Trist at et sportsmagasin skal puste ild i myterne om 'farlig' mad og total afholdenhed frem for at lære at håndtere mad generelt,' skriver Mia Lodahl Madsen blandt andet.

Sundhedsdebattøren Morten Elsøe har lagt et billede op på Instagram, hvor han kritiserer artiklen. Han skriver blandt andet:

'Stop med at læse iForm, hvis du vil have det godt.'

Morten Elsøes opslag på Instagram har fået over tusind 'likes' og flere medholdende kommentarer. En bruger ved navn 'Pihldk' skriver:

’Jeg blev en smule sur da jeg læste det. Du/I fik min første tanke, og jeg derefter tænkte, jeg “gad vide hvor lang tid der går, før det bliver kommenteret”. Det var så nu. Men ja endnu et forbud og så en hel måned - nej tak’

Iforms chefredaktør, Sara Møller Christensen, fortæller følgende om sagen til BT:

»Vi går hverken ind for ultimative forbud eller for overspisning. I stedet prøver vi med kampagnen at opfordre til en balance mellem de sunde valg og de mindre sunde valg, for der skal være plads til begge dele. Da vi ved, at december for de fleste er en rigtig usund måned, tror vi, at mange kan have interesse i at prøve at leve lidt sundere i november, for eksempel ved at skære helt ned på sukkeret eller kun spise det i weekenden, som artiklen også lægger op til.«

»Hvis folk synes, det er pineri at undvære sukker, behøver de selvfølgelig ikke følge rådene i artiklen. Vi skriver jo også om løb, selvom nogle synes, at det er pineri og aldrig kunne drømme om at løbe en tur – og det er også helt okay. Men vi prøver at inspirere dem, der rent faktisk har lyst til at skære ned på sukkeret i en periode, for dem ved vi, at der er mange af blandt vores læsere. Det gør selvfølgelig indtryk på os, at vores artikel er blevet opfattet anderledes, end vi har tænkt den, for vi er i den grad et magasin, der går ind for sundhedsrealisme frem for -fanatisme. Det må vi gøre os umage med at få til at fremgå tydeligt fremover.«