Lyt til artiklen

Jeg bilder mig ind, at jeg har både format og kapacitet til at udrette noget stort. Sådan skrev Billy Adamsen til Nyrup i januar 2001. I dag er Billy Adamsen pressechef for Brian Mikkelsen.

A-pressens flagskib Det fri Aktuelt skulle forvandles til en 'moderne succesavis', og da nu Nyrup ikke ville gøre Billy til chefredaktør, sådan som han havde foreslået ham det i et brev ugen forinden, overtrumfede Billy nu sin egen idé med en endnu bedre én af slagsen.

Nyrup burde oprette et 'Arbejderbevægelsens Medieråd', som avisen skulle lægges ind under.

- Med din opbakning vil jeg selvfølgelig godt være direktør for foretagendet, skriver Billy Adamsen i et brev dateret 22. januar 2001.

Billy Adamsen er tidligere rådgiver for daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. B.T. er kommet i besiddelse af en række breve fra Adamsen til Nyrup fra dengang. Læs alle brevene her.

Vil mødes med Tony Blair

Så følger nye breve med fantasifulde planer om at oprette et 'Socialdemokratiets Oplysnings Råd' med Billy som direktør. Før da ville han gerne udpeges til mediekommissær og boss for et ikke-eksisterende europæisk mediecenter.

Nogle måneder efter valgnederlaget i 2001 skriver Billy til Nyrup og spørger, om han vil ringe til den engelske premierminister Tony Blair og anbefale ham, så han kan komme på besøg i Downing Street 10.

Han foreslår, at Nyrup kalder ham en 'intelligent rådgiver og skarp mediepolitisk analytiker, der er værd at lytte til'.

Nyrup ignorerer brevet.

Læs alle Billy Adamsens pinlige breve til Nyrup her.