Lærere, der hjælper elever med at snyde i opgaver, lyder måske som en røverhistorie. Men det er det langt fra. Nu står en lærer frem og fortæller, hvorfor han bidrager til snyderiet.

Tirsdag kunne BTMX fortælle, at FixMinOpgave, der skriver opgaver for studerende, havde oplevet en enorm eksplosion i antallet af henvendelser fra elever, der ønskede at købe en opagave. Samtidig kunne Frederik Drews, der er manden bag virksomheden fortælle, at han i flere tilfælde havde oplevet lærere og tidligere lærere, der kontaktede ham for at hjælpe til med at skrive opgaverne.

Og nu har BTMX været i kontakt med en af de tidligere lærer, der har tilbudt hjælp til snyderiet. Læreren havde så sent som sidste sommer elever til eksamen på gymnasiet.

”Jeg er lidt delt i den her sag. På den ene side, er det jo snyd, men på den anden side, så forstår jeg godt, at elever køber opgaverne. Jeg har altid været imod at man skal blive optaget på gennemsnitskarakteren. Det giver ikke mening,” siger den tidligere lærer.

Han vil ikke stå frem med navn i BTMX, men redaktionen er bekendt med hans identitet.

»Jeg vil jo gerne være anonym, fordi jeg snart skal søge et lærerjob igen. Rektor på den pågældende skole vil nok ikke synes, at det er så fedt, at en lærer sidder og gør det her,« siger han.

Han fortæller, at han har været en del af skriverteamet på FixMinOpgave i tre uger. Han er klar over, at eleverne ikke får andet end et bedre gennemsnit af at købe opgaverne.

»De lærer jo ikke noget. Men jeg har meldt mig ind i FixMinOpgave udelukkende for pengenes skyld. Det er godt med de ekstra penge. Jeg tænker da over, at jeg hjælper elever med at snyde, det kan jeg ikke løbe fra, og det er jo derfor, jeg vil være anonym. Men selvom det er snyd, så har jeg det okay med det,« siger den tidligere lærer.

Han kan ikke præcist fortælle, hvad han tjener på at skrive en opgave. Det afhænger nemlig af karakteren og timeantallet, som køberen af opgaven vil have. Men det kan godt snige sig op over 500 kroner per opgave.

Inden længe vil han søge lærerjob igen, og derfor igen have elever under sine vinger, som han skal gøre klar til eksamen. Disse elever skal dog ikke frygte de store repressalier fra deres eventuelle lærer, hvis de skulle have kopieret en opgave. I hvert fald ikke i første omgang.

»Når jeg får et lærerjob igen, og hvis jeg så tager en elev i at snyde i en opgave, så vil jeg bede den pågældende elev om at smide opgaven ud og lave en ny. Det er klart, at jeg ikke kan give karakterer for en opgave, der er snyd. Men i første omgang vil jeg ikke fortælle det til rektor, alle fortjener en chance mere,« siger han.

Den tidligere lærer fik kontakt til FixMinOpgave på Facebook efter at have læst om virksomheden på internettet.